La Cambra de Comerç col·laborarà amb el Concurs d’Iniciatives Ambientals per implicar les empreses

La 8a edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals comptarà amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis per fomentar la participació de les empreses, un apartat que l’any passat va quedar desert. A més, s’ha ampliat el període per presentar propostes que comença al febrer i acaba el 29 de novembre per promoure la participació sobretot de particulars i associacions.

En aquest àmbit, el director del Departament de Medi Ambient, Marc Rossell, també ha explicat que s’han fusionat les categories de persones individuals i col·lectius per fer-ne una de sola que aglutini tota la societat civil. Per últim, s’ha augmentat la dotació dels premis fins als 1.500 euros per al primer de cada categoria i els 1.000 euros per al segon premi. Encara que s’ha eliminat el premi especial de prevenció de residus, la dotació total s’ha incrementat en 500 euros fins als 7.500 euros, aportats pel Comú d’Escaldes- Engordany i el Ministeri de Medi Ambient, a través del Centre Andorra Sostenible.

Per aconseguir una major participació dels particulars i de les empreses, el Centre Andorra Sostenible i el Comú d’Escaldes- Engordany han fet alguns canvis en la convocatòria del Concurs d’Iniciatives Ambientals. El primer és la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis per fomentar precisament la implicació de les empreses, que en alguns casos ja participen en projectes en favor del medi ambient i la sostenibilitat. El segon és l’increment del termini de presentació de les propostes, que començarà aquest mes de febrer i acabarà el 29 de novembre. Segons ha indicat el director del Departament de Medi Ambient, Marc Rossell, s’han volgut fer més esforços ‘per tenir projectes de qualitat’.

Una altra de les modificacions que s’han aplicat és la reducció del nombre de categories que passen de quatre a tres, ja que s’uneixen les de particulars i col·lectius que passaran a formar la de societat civil.

També s’ha ampliat la dotació global en 500 euros i els premis de cada categoria passen de 1.000 a 1.500 euros per al primer premi i de 500 a 1.000 euros per al segon. Aquest augment de la dotació, ha destacat Rossell, ‘vol premiar encara més l’esforç fet’.

En canvi, com han explicat el director de Medi Ambient i la consellera de Medi Ambient del Comú d’Escaldes, Magda Sinfreu, s’ha eliminat el Premi especial per a la prevenció de residus. El motiu, han indicat, és que es feia per recordar la setmana dedicada a aquest concepte però es tracta d’un esdeveniment ‘ja consolidat’ i per tant han considerat que no en calia fer una menció especial.

De cara a properes edicions ‘pot ser que hi hagi alguna temàtica que pugui ser d’interès’, ha apuntat Rossell, però encara caldrà veure la participació d’aquesta 8a edició amb els canvis introduïts.

Els premis es lliuraran al gener del 2014 quan es presenti la nova edició, han anunciat Rossell i Sinfreu, i les bases del concurs es poden consultar als webs de les entitats organitzadores i col·laboradores.

TOTES LES NOTÍCIES