La caiguda de diversos blocs de roca causa desperfectes en sis vehicles (Vídeo)

La caiguda de diversos blocs rocosos aquest dimecres a la matinada ha causat desperfectes materials al carrer de la Closa, a Andorra la Vella, prop de Santa Coloma, en un terreny de propietat privada, on hi havia diversos camions i vehicles comercials aparcats. Tres d’ells han patit importants danys mentre que els altres tres només han rebut petits desperfectes. Les roques han afectat un camió grua, una camioneta de l’empresa Avança, un utilitari, així com un parell de lones de remolcs i ell llum d’un camió.

Sis vehicles amb diferents tipologies de desperfectes han quedat malmesos després de la caiguda de tres blocs rocosos d’una grandària que va d’1,5 metres cúbics a 0,5 metres cúbics al fons del carrer de la Closa a Santa Coloma, segons ha informat el cap d’Àrea d’Obres Públiques, Josep Maria Huertas.

Dels sis vehicles, tres han estat els que han quedat més afectats, tots ells de la companyia de neteja Avança: un camió amb elevador i el vehicle de neteja que portava al damunt, una furgoneta i un utilitari. Els altres tres vehicles són dos remolcs de tràilers amb petites afectacions a la lona i el llum d’un dels camions aparcats, de les empreses Transports Visent i Nordandorra.

La zona on han caigut els blocs rocosos és un terreny particular. Està cartografiada amb perillositat alta i marcat amb el color vermell en el mapa de riscos naturals. No té proteccions ja que no hi ha habitatges, tal com ha explicat Huertas. El propietari utilitza el terreny com a zona d’aparcament per a camions i vehicles comercials.

A falta de tenir l’estudi precís de l’accident, Huertas ha dit que els blocs podrien haver caigut de la canal de la Remenada, uns 300 metres més amunt del lloc dels fets. El cap d’Àrea d’Obres Públiques ha explicat que el Govern té un Pla de seguiment sobre la caiguda de blocs rocosos i que cada vegada que n’hi ha ‘es fa un estudi per assegurar-se que no hagi quedat un risc residual major i per inventariar la caiguda’.

Per la seva banda, el conseller de Serveis Públics i Urbanisme del Comú d’Andorra la Vella, Eron Estany, ha declarat que la ‘resonsabilitat és del propietari del terreny’ pel que fa als danys causats. Estany ha dit que ‘s’ha d’evitar que s’utilitzi el terreny de forma inadequada’ i que ‘és una irresponsabilitat aparcar al peu de la tartera’.

A part d’Estany i Huertas, al lloc dels fets també s’hi han desplaçat el conseller d’Andorra la Vella, Manel Bal, tècnics del Comú i del Govern.

3 comentaris

  1. que esperaben que caiges caramels no se quin cap tenen la gent que aparque en aquets llocs, i a mes saben que cauen roques cada cop que plou, ames ja e vist que per la bora i volte fen inspeccio el sr, huertas jo no vaig cobrar per una cosa similar, a i jo no estava aparcat si no circulan, pero esclar estem parlan de vahicles del sr dolça aixo ja es unaltra cosa

  2. La caiguda de rocs ha estat al carrer de La Closa, a Andorra la Vella. El terme de Santa Coloma comença uns 700 metres més avall, on hi ha la Borda Mateu. La Closa és una carrer perpendicular a l’Avinguda Santa Coloma…

    1. Gràcies Miquel, corregim les dades facilitades per la notícia d’agència. El vídeo no el podem modificar nosaltres.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES