avis-internetQuin és l’antònim d’internet? Més que la incomunicació, paraula que ens ve ràpidament al cap, podríem dir que el veritable contrari de la connectivitat és la bretxa digital. És en realitat el que molts ja han encertat a denominar nou analfabetisme del segle XXI.

En aquest sentit, dins de les fronteres la població més desprotegida és sens dubte la dels ancians. És per aquest motiu que la Defensora Poble espanyola, Soledad Berrecil, ha criticat durament l’Imserso (Institut de Majors i Serveis Socials) en considerar que en negar-los el lliure accés a internet en els seus centres residencials, està tractant-los com a mers visitants.

Aquesta queixa ve després d’una prèvia queixa d’un resident que va afirmar només poder-se connectar a internet des del centre a través de la xarxa wifi de convidats. El damnificat en qüestió havia demanat que li instal·lessin una xarxa ADSL a la seva habitació però la institució no l’hi va permetre al considerar que la convivència entre xarxes privades i públiques posava en perill la seguretat del centre.

En resum, no sabem amb quines intencions l’Imserso nega als seus residents el dret de poder-se connectar però estem segurs que són aquest tipus d’actituds les que augmenten la bretxa digital i són del tot inadmissibles.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada