La Reserva Nacional de Caça de Boumort, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró són l’escenari des de mitjan setembre fins a mitjan octubre de la brama del cérvol, que en els darrers anys s’ha convertit en un reclam turístic que comporta un impuls econòmic i social al territori pirinenc.

Coincidint amb l’època de l’aparellament, és fàcil observar els grans ungulats pel bosc, o fins i tot travessant els camins i les carreteres. El moment òptim per sentir bramar els mascles intentant atraure femelles cap als seus harems és les primeres hores del dia (quan despunta el sol) o al capvespre.

Per tal de facilitar l’accés a aquest espectacle únic de la natura, diferents cases de turisme rural del Pallars Jussà, conjuntament amb una empresa de taxis 4×4, ofereixen paquets turístics que inclouen l’allotjament, el trasllat amb 4×4 a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (situada al nord-est de la comarca del Pallars Jussà i on hi ha censats uns 700 exemplars de cérvols) i un guia especialista que facilita l’accés als llocs adients.

Segons informa la Diputació de Lleida, quatre empreses de guiatge especialitzades i autoritzades per la direcció de l’àrea protegida de la Reserva Nacional de Caça de Boumort hi organitzen sortides: Rutes 4×4 Ignasi, Salvatgines, Serra Boumort i The Best Pyrenees.

La iniciativa “Vine al Pallars, viu el Jussà”, fruit de la col·laboració entre l’Associació de Cases de Turisme Rural i l’Associació APAT, també ofereix sortides guiades a la brama del cérvol. En aquest sentit, s’han programat les experiències “La brama del cérvol” (organitzada per Piritrek), “La brama del cérvol 4×4” (Serra Boumort), “Emociona’t escoltant la brama” (Rutes 4×4 Ignasi) i “Viu la fauna salvatge” (Salvatgines), quatre sortides guiades a la Reserva Nacional de Caça de Boumort per descobrir com els cérvols mascles es disputen les femelles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada