La Bicicletada, que organitza el Centre Andorra Sostenible des de fa deu anys, s’ha celebrat aquest diumenge al matí a la vila d’Encamp. El responsable d’Andorra Sostenible, Javier Gomez, ha explicat que aquesta cita reivindicativa vol promoure l’ús de la bici entre la població.

La festa ha aplegat a uns tres-cents ciclistes, des dels més professionals als més menuts, que podien fer dos recorreguts. Un més planer d’uns 10 quilòmetres, i un altre de 18, que ha pujava fins a Vila.

La jornada d’aquest diumenge ha promogut ‘canviar el model de mobilitat, sobretot als espais de lleure i als recorreguts curts, i fer entendre que la bici és un mitjà de transport alternatiu’, ha dit Gomez. L’objectiu dels organitzadors ha estat reivindicar la bicicleta com una alternativa de transport en els desplaçaments curts i, ‘per la orografia del país’, com una opció de lleure més sostenible.

Gomez ha destacat el treball de les federacions ciclistes a Andorra per promoure i fer divulgació l’ús d’aquest mitjà de transport i també la sensibilitat de conductors i ciclistes cap a la seguretat ‘malauradament sempre trobarem algun incident durant l’any entre ciclistes i cotxes, però poc a poc la gent agafa consciència de la seguretat’.

Encamp ha estat la parròquia que ha acollit aquest any aquesta festa i Gomez ha agraït la col·laboració del Comú a l’hora d’organitzar l’esdeveniment.

‘El treball que han fet als darrers deu anys tots els comuns per els que ha passat la bicicletada cristal·litza en la desena edició que cada cop es van millorar coses’, ha dit Gomez, que ha destacat la col·laboració del Comú d’Encamp, que ha tallat durant una hora els principals carrers de la parròquia i que ha involucrat el Servei de Circulació en la vigilància i l’organització de la Bicicletada a més dels patrocinadors.

La Bicicletada, que s’ha celebrat al Prat Gran d’Encamp, també ha comptat amb un esmorzar sostenible, una classe magistral de ball en línea a càrrec de Bela i el sorteig de regals entre els participants a l’activitat.

Aquesta festa s’emmarca dins de les activitats que organitzat el Centre Andorra Sostenible per a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada