La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell dedica aquest mes d’octubre als dinosaures

La  Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell dedica aquest mes d’octubre al món dels dinosaures amb una exposició, un taller i una xerrada divulgativa. Concretament aquest dissabte 21 d’octubre, a les onze del matí, tindrà lloc el taller adreçat a nens i nenes de 5 a 10 anys sota el títol ‘Els dinosaures de ben a prop’, a càrrec de l’arqueòloga i il·lustradora Laia Creus. L’activitat és gratuïta però cal fer inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Per dimecres 25 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, hi ha programada la xerrada divulgativa ‘100 anys de dinosaures a Catalunya: la paleontologia com a element de desenvolupament al Pirineu’, a càrrec d’Àngel Galobart, cap del Grup de Recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i director del Museu de la Conca Dellà i Dinosfera. La conferència és oberta a tothom.

Exposició

Fins al 30 d’octubre es pot visitar a la rampa de l’interior de l’edifici de la Biblioteca Sant Agustí l’exposició ‘Dinosaures a Catalunya: un segle de descobertes’. Aquesta exposició ha estat creada amb motiu del centenari de la primera troballa de restes de dinosaures a Catalunya per l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i el Museu de la Conca Dellà.

La mostra vol commemorar el centenari de les descobertes de restes de dinosaures al Pirineu, posa en relleu l’extraordinari registre fòssil de dinosaures a Catalunya i recorre les principals fites científiques en aquests cent anys, a partir de la combinació de plafons amb imatges històriques amb rèpliques d’ossos i eines que utilitzen els paleontòlegs actualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.