bibliotecaEl Govern ha informat del balanç 2013 de l’Àrea de Lectura Pública i de la Gestió de la Biblioteca Pública del Govern. Una de les dades significatives ha estat l’increment dels préstecs, que va arribar fins a la xifra dels 18.907 títols, 1.243 més respecte l’any anterior, la qual cosa representa un increment del 7% dels préstecs.

Durant el passat exercici, la Biblioteca Pública ha comprat 882 llibres, al mateix temps que s’han rebut les donacions de 348 llibres d’adults i 108 llibres per a infants. També durant el mateix any es van adquirir 234 materials audiovisuals i es van rebre 103 audiovisuals més. Així, el total d’adquisicions va ser de 1.675.

El fons catalogat ha augmentat en 1.466 documents més, després que es donessin de baixa 672 documents en mal estat o obsolets, de manera que en finalitzar el 2013, la Biblioteca Pública compta amb un total de 60.467 títols.

En el cas dels llibres en préstec, els títols més prestats han estat El sacrifici a Moloc de Åsa Larsson, així com L’últim abat de Martí Gironell, en català, i Misión olvido de María Dueñas i Victus d’Albert Sanchez Piñol, en castellà. Els infants han preferit els llibres de la sèrie Els jocs de la fam de Suzanne Collins.

El nombre de documents audiovisuals (DVD, VHS i Blu-ray) prestats ha augmentat: el total ha estat de 6.575. El fons en Blu-ray ha tingut 74 préstecs. Pel que fa al fons musical, el préstec d’aquest material ha estat de 841 discs el 2013. El DVD més prestat ha estat: Asesinos de élite seguit de Lo imposible. Per als infants, El origen de los guardianes i Brave són els més prestats.

Pel que fa al préstec interbibliotecari intern, la Biblioteca Pública ha rebut 667 documents des d’altres biblioteques d’Andorra. En el cas del Servei de Préstec Interbibliotecari amb les biblioteques de Catalunya, que va començar a funcionar el mes de juliol del 2010 i compta amb la biblioteca de la Seu d’Urgell com a enllaç amb la resta, el 2013 s’han fet 48 demandes de llibres a biblioteques catalanes i s’han servit 9 demandes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada