La  Biblioteca Pública del Govern ha registrat un augment de la seva activitat durant l’any 2016 amb un total de 18.006 documents prestats, dels quals 11.720 han estat llibres i revistes. Pel que fa al nombre de documents audiovisuals prestats, aquests han suposat 5.754 unitats.

D’altra banda, les visites rebudes al llarg de l’any passat han estat de 29.320 el que representa una mitjana de 105 per dia. Actualment, hi ha 8.567 persones inscrites a la Biblioteca de les quals 454 són noves afiliacions. L’any 2016 s’ha tancat amb un total de 5.313 carnets de socis. Respecte a les consultes a internet, aquestes han representat  4.941.

La mitjana de visites mensual a la Biblioteca Pública del Govern ha estat de 2.443 persones, i els mesos de més afluència han estat octubre i novembre, i els de menys afluència han estat els mesos de juliol i agost.

És de destacar que dues novel·les de l’escriptor andorrà, Albert Villaró, han estat entre els 4 llibres més demanats en català, mentre que en castellà ha estat La chica del tren de Paula Hawkins, i en francès On regrettera plus tard d’Agnès Ledig.

Tanmateix s’han ha hagut de donar de baixa 1.592 documents per mal estat o perquè el contingut n’havia quedat obsolet. No obstant això, aquestes baixes s’han compensat amb 1.955 documents nous, dividits entre suports audiovisuals i llibres. A més, els donatius han estat destacats amb 720 unitats entre llibres i material audiovisual.

Les activitats organitzades per la biblioteca també han tingut molta acceptació  i han registrat una participació total de 1.026 persones.

En referència al préstec interbibliotecari intern, la Biblioteca Pública del Govern va rebre l’any passat 1.231 documents des d’altres biblioteques d’Andorra. Des de l’any 2010, les biblioteques d’Andorra ofereixen pels seus lectors un servei de préstec amb les biblioteques de Catalunya a més de l’intercanvi entre les biblioteques del Principat que ja existia. D’aquesta manera els usuaris tenen a l’abast els llibres que desitgin de manera gratuïta i amb 15 dies de marge. Cada any són més els que utilitzen i gaudeixen d’aquest servei. Al 2016 s’han fet 235 demandes de llibres a les biblioteques catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada