La Biblioteca Pública del Govern organitza el recital poètic Cos meu recorda. Poemes íntims de Konstandinos Kavafis, que tindrà lloc el 23 d’abril a les 8 del vespre al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, amb Paul Berrondo, veu, i Jordi Busquets, guitarra.

Kavafis va ser un poeta grec, una de les figures literàries més importants del segle XX i un dels màxims exponents del renaixement de la llengua grega moderna. Interessat per la història, Kavafis va compondre sovint poemes no sobre grans moments històrics, sinó sobre les decadències que els seguien, com el famós Esperant els bàrbars, El Déu abandona Antoni o Ítaca, algunes de les frases dels quals han passat a ser proverbials. També, l’amor furtiu, la sensualitat, els personatges antiherois, gairebé sempre en moments intemporals, estan molt presents a la seva obra. Inspirador de poetes, molts músics han recollit i musicat la seva poesia.

El Paul i el Jordi en fan la seva especial versió, que surt de l’admiració pel poeta afegint petits detalls de música i cançons que els inspira cada un dels poemes que llegeixen.

A l’inici de la vetllada tindrà lloc el lliurament de premis del 18è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Eva Arasa, Elena Aranda i David Arrabal. En aquesta edició s’han presentat 8 poemes i 5 reculls.

El concurs està dotat d’un premi de 200 € en la categoria poema i de 1.000 € en la categoria recull, i hi ha la possibilitat d’atorgar accèssits consistents en un lot de llibres.

D’altra banda l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques serà present a la Fira de Sant Jordi a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella, donant a conèixer el projecte Nascuts per llegir a les famílies amb nadons de 0 a 3 anys. Les famílies que s’inscriguin aquell dia rebran un obsequi.

Paul Berrondo

Actor basc, fa molts anys que viu a Catalunya. Llicenciat en interpretació per l’Institut del Teatre ha participat en nombroses produccions teatrals de la mà de directors com Manel Dueso, Mario Gas, Sergi Belbel, Carme Portaceli i Carol López, així com en diverses pel·lícules (per ex. V.O.S., El perfum, Bwana) i sèries de televisió, entre les quals destaquen Laberint d’ombres i La Riera on el podem veure actualment fent de cuiner.

Jordi Busquets

Col·laborador habitual d’Albert Pla i Quimi Portet des de l’any 2003 tant en directe com a l’estudi, alma mater dels desapareguts Sapo i músic amb una trajectòria reconeguda als estudis i escenaris. Ha treballat, entre altres, amb Manolo García, Bunbury, Jarabe de Palo, Miqui Puig, Gerard Quintana i Fang.

En teatre, ha compost i interpretat en directe la música de l’adaptació teatral de La tardor barcelonina, de Francesc Pujols, dirigida i interpretada per Fèlix Pons. Ha compost i interpretat en directe la música de l’obra de teatre Nedant cap al mar de la Xina” dirigida per Paul Berrondo.

També ha col·laborat en bandes sonores per al cine i la televisió (Carícies de Ventura Pons, Les coses grans de Roger Coma, Sexo por compasión de Laura Mañà).

Actualment compagina les seves col·laboracions amb dos projectes propis, un com a Jordi Busquets (myspace.com/jordibusquets) i l’altre de caràcter experimental sota el nom de Bjune (myspace.com/bjuned).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada