La Biblioteca Nacional organitza dues rutes literàries pel centre històric de la capital els dissabtes 1 i 8 de juny

La Biblioteca Nacional organitza dues sessions més de la ruta literària pel centre històric de la capital, adreçada tant a tots aquells que no van poder participar anteriorment com a aquells que vulguin repetir. Les rutes tindran lloc el dissabtes 1 i 8 de juny. La convocatòria serà a la Biblioteca Nacional (Casa Bauró) a les 11 del matí.

El punt de partida serà la placeta Sant Esteve; i el punt d’arribada, la Creu Grossa. El recorregut tindrà una durada de dos hores aproximadament. L’itinerari serà el següent:

1. Placeta Sant Esteve

2. Hostal Calones

3. Quatre camins

4. Plaça de la Constitució

5. Casa de la Vall

6. Plaça Príncep Benlloch

7. Avinguda Meritxell

8. Creu Grossa

L’activitat pretén descobrir diversos llocs del barri des d’un punt de vista diferent: la mirada que ens aporten els autors que un dia els van fer servir a les seves obres. En aquest sentit, el centre històric d’Andorra la Vella va ser un dels llocs més visitats per viatgers, periodistes, cronistes i literats, que ens han deixat com a testimoni del seu pas uns relats excel·lents. En el decurs de la ruta es llegiran alguns fragments als mateixos escenaris que van inspirar els autors, com ara la Sala de sessions de la Casa de la Vall.

A les lectures s’intercalen llibres de viatge amb novel·la i poesia. Els paràgrafs seleccionats són curts, però ben significatius. Tot plegat, constitueix una combinació interessant i amena.

S’inclouen textos de tres autors del segle XIX: el nord-americà Bayard Taylor, el francès Gaston Vuillier i el britànic Frederic Harold Deverell; dos de principi del segle XX: el català Salvador Armet i Ricart i el suec Birger Mörner; altres dos de la dècada dels anys 1930: el portuguès José M. Ferreira de Castro i l’espanyol Wenceslao Fernández Flórez; tres de la segona meitat del segle XX: els catalans Lluís Capdevila, Josep M. Ballarín i Miquel Martí i Pol, finalment, un de principi del segle XXI: l’andorrà Joan Peruga.

L’activitat està pensada per a un grup de vint persones aproximadament i cal inscriure-s’hi. La durada prevista és de màxim dues hores incloent una breu visita a algunes dependències de Casa de la Vall.

Únicament s’ha de contactar amb la biblioteca mitjançant un correu electrònic o una trucada telefònica i facilitant les dades següents: nom i cognoms, telèfon i correu electrònic.

4 comentaris

  1. Sempre he sentit parlar dels 4 camins quan s’ha volgut designar l’interseccio de Ciutat de Valls, Benlloch i carrer Major, no?

  2. Perdona Miquel però “Quatre camins” és un nom popular de tota la vida.

  3. Hola! La Biblioteca Nacional hauria de saber que “quatre camins”, al nostre país, no existeix! Intueixo que volen referir-se al CAP DE LA CALL. Aquest indret es troba a la confluència de l’Antic Carrer Major i dels carrers del Pui, de la Gravada de Tobira, del Puial, del Camí del Currubell i de l’avinguda Príncep Benlloch. Així, potser sí que en podríem dir “7 camins”, però mai “quatre camins”. Aquesta denominació és importada. I no existeix! Gràcies

    1. Perdona Miquel, però tota la vida ha sigut “quatre camins”

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES