La Biblioteca Nacional posarà a disposició dels usuaris a partir del proper divendres 28 de març el nou catàleg en línia d’aquest equipament, que podrà ser consultat a través d’Internet i dels telèfons intel·ligents. Es podrà accedir a través del web www.cultura.ad/biblioteca-nacional-2

Aquest canvi arriba després que a començament d’any s’adquirís el programa EOS, web creat per l’empresa californiana Electronic Online Systems. Aquest programari es troba present a nombroses institucions de prestigi com ara la Universidad de la Paz (San José, Costa Rica) o la californiana Gemological Library.

Al llarg del 2014 s’intensificaran les tasques de revisió dels registres i s’activaran altres serveis disponibles per al públic en general, com ara espais privats pels usuaris del servei de préstec.

L’increment considerable del fons de la biblioteca va evidenciar la necessitat d’automatitzar el catàleg, disponible inicialment en fitxes de paper. Així doncs, a tals efectes l’any 1999 es va decidir adquirir el programari GLAS. Les petites dimensions del centre i el nombre reduït d’usuaris van fer prescindir aleshores dels mòduls de gestió de circulació de publicacions, en considerar-los innecessaris. Es disposava doncs únicament dels mòduls dedicats a la catalogació i consulta del fons.

El canvi de paradigma va motivar que al llarg del 2013 es decidís treballar en la migració de sistema. D’una banda amb l’objectiu d’adquirir un nou programari de gestió que permetés catalogar el fons, posar-lo a disposició del públic i gestionar també totes aquelles accions relacionades amb la circulació del fons (adquisició, préstec, etc.). D’altra banda s’havien de migrar tots els registres bibliogràfics de la biblioteca, dels fons generals, de publicacions periòdiques i del Museu Casa d’Areny-Plandolit d’Ordino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada