La biblioteca d’Encamp es queda petita pel taller de cuina de Nadal saludable


Amb  l’arribada de les festes s’inicia el ritual dels dinars familiars. La biblioteca d’Encamp ha acollit un taller sobre cuina saludable pensant precisament en les dates nadalenques.

La sala s’ha quedat petita i és que era una ocasió única per escoltar les veus dels experts. I no tan sols cuiners de renom, també nutricionistes i especialistes a dissenyar una taula digna del Nadal. Per sobre de tot, l’objectiu era aprendre a elaborar un menú sa, amb productes de temporada i sobretot defugint grans inversions. “Moltes vegades la gent s’obliga a tenir els productes més cars. A mi això no m’agrada, perquè els preus es disparen en aquesta època i es pot cuinar plats molt festius sense pagar preus al·lucinants”, assegura el cuiner Christian Zanchetta.

De fet, les tradicions no tenen per què està renyides amb l’elaboració d’una cuina sana, atractiva i que ens permeti gaudir sense saturacions. “Ser moderats, cosa que per Nadal ens saltem. Gaudir de la família i gaudir de menjar de qualitat, però no en quantitat”, proposa la naturòpata Pili Borra.

El taller ha presentat diverses opcions per dissenyar el decorat de la taula per aquestes festes. El taller, organitzat pel comú encampadà, ha estat tot un èxit. Ara només cal aplicar allò que s’hi ha après.

TOTES LES NOTÍCIES