La Biblioteca comunal universitària celebra els 19 anys amb activitats de foment de la lectura

La Biblioteca comunal universitària de Sant Julià de Lòria celebra el dinovè aniversari i per fer-ho ofereix als escolars de la parròquia dos espectacles destinats a fomentar la lectura i promoure l’ús de l’espai. Els espectacles, anomenats La princesa i el pèsol a càrrec de Festuc Teatre i El Cacau de contes, de la mà del grup Deparranda, tindran lloc el dimecres 18 de gener distribuïts en tres funcions.

La princesa i el pèsol es representarà a l’Auditori Rocafort en dues sessions, a les 9.30 hores i a les 11 hores. La història explica com una princesa mai plora, doncs li podria caure la corona… que és tan sensible que pot notar un pèsol sota de 7 matalassos, que desperta tanta tendresa que fins i tot un pirata moriria de tristesa però també diuen que no hi ha major tresor que robar-li el cor a una princesa. Es tracta d’una adaptació del conegut conte popular de Hans Christian Andersen en la que els personatges prenen vida en un taller de titelles. La protagonista, Amira, filla del rei Mustafà d’Aràbia decideix fugir, per evitar que el seu pare la casi amb un sultà que ella no coneix, el mateix li passa al príncep Arnau, quan la seva mare l’obliga a enamorar-se de la noia que sigui capaç de notar la presència d’un pèsol amagat sota set matalassos. Tot canviarà quan el destí farà que l’Amira i l’Arnau es coneguin. Un espectacle de titelles amb música en directe apte per a tots els públics a partir de 3 anys que us transportarà a un món ple d’imaginació, aventures i fantasia. Però que en aquest cas concret està adreçat als alumnes de maternal de les escoles de Sant Julià de Lòria.

A Cacau de contes, que es representarà a l’Auditori Claror a partir de les 15 hores, la Mònica i en Joan descobreixen una entrada secreta que condueix cap una habitació misteriosa on hi ha tot de llibres. Amb l’ajuda del seu professor, el Sr. Grau, esbrinen que aquell lloc era l’antiga biblioteca de l’escola. Els nostres protagonistes es topen amb un dau gegant de 12 cares, tantes com contes hi ha, i un pergamí amb una llegenda.

El text diu que si s’expliquen els contes de forma correcta, seran proclamats Rondallaires Professionals, sempre i quan es superi l’última prova: inventar-se un conte amb 4 paraules que dirà el públic. Aquest espectacle està pensat per als alumnes de 1r, 2n i 3r Cicle de les escoles de Sant Julià de Lòria.

(Foto: Comú de Sant Julià de Lòria)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *