La benedicció del bestiar reuneix un centenar de persones a Setúria

La benedicció del bestiar reuneix un centenar de persones a Setúria
La benedicció del bestiar amb el cap de govern (a l’esquerra) amb altres autoritats (Eduard Comellas)

La Massana ha celebrat aquest dijous la tradicional benedicció del bestiar, que simbolitza l’inici de les pastures d’estiu. Al voltant de 350 caps de bestiar, entre oví i equí, passaran els mesos de més calor paixent a les valls massanenques. Les pastures de Setúria estan reservades als ramaders de la parròquia mentre que els forans porten el seu bestiar al Pla Estany, Fonts, Percanel·la, Comapedrosa i Comallemple.

El conseller, Sergi Gueimonde, ha demanat als excursionistes respecte pels animals que estan paixent a les muntanyes, mantenint distància, portant els gossos lligats i, en general, evitant alterar-los. També ha volgut posar en valor la tasca dels ramaders de la parròquia per mantenir viu el sector. En aquests moments la Massana compta amb nou cases dedicades a la ramaderia.

Un centenar de persones han participat a la festa que, com sempre, a donat el tret de sortida amb la tradicional benedicció. Tot seguit, les autoritats comunals i nacionals han compartit un dinar amb els ramaders i també amb la protagonista de la jornada, Rosa Tomàs Vidal, que justament compleix 40 anys com a vaquera.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha recordat que l’executiu ha desenvolupat un Projecte de llei en matèria d’agricultura, que actualment es troba a tràmit parlamentari al Consell General, per a ajudar a diversificar el sector i aportar-hi les palanques necessàries per a garantir el relleu generacional. Espot ha assegurat que “si volem mantenir el patrimoni natural i que aquest estigui degudament cuidat necessitem potenciar el sector primari, per conservar el que tenim i fer-lo créixer”.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES