La Batllia torna a negar l’arrest domiciliari a Ilya Janitskin

La Batllia ha denegat per segona vegada la demanda de la defensa del ciutadà finlandès detingut des de fa uns dies de canviar l´empresonament per una pena substitutòria d´arrest domiciliari. L´advocat d´Ilya Janitskin al·legava raons humanitàries, ja que pateix càncer.

La defensa sustentava la petició, a més, en el fet que no està acusat formalment de cap delicte. L´home és el fundador del web d´extrema dreta MV-Lehti. A Finlàndia està acusat de 46 delictes: entre els quals la incitació a la discriminació de grups ètnics i amenaces.

Els tribunals finlandesos van dictar contra ell una ordre internacional de detenció el 2014 i des de llavors vivia a cavall entre Espanya i Andorra. Ara la justícia andorrana haurà de decidir si dona curs a la demanda d´extradició, a la qual s’ha oposat la defensa.

Fa unes setmanes un grup de partidaris s´ha desplaçat fins a Andorra per donar-li suport, assegurant que és innocent. Janitskin pretenia presentar-se a les eleccions presidencials finlandeses del 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.