La Batllia ha donat la raó a MoraBanc en el litigi laboral amb Antoni Esquerda. El batlle ha resolt que l’entitat bancària va posar fi a la relació laboral de manera legal i ajustada a la normativa laboral vigent. Fonts de MoraBanc han confirmat la resolució judicial en primera instància i han valorat positivament la sentència, tot i que lamenten que Esquerda mantingui la vaga de fam que posa en risc la seva salut. L’entitat assegura que malgrat tenir una sentència que els dóna la raó, ‘hem seguit fent propostes per arribar a un acord’.

Antoni Esquerda porta ja 64 dies de dejuni voluntari, segons el propi afectat, com a mesura de protesta i havia denunciat MoraBanc perquè considerava que se l’havia acomiadat de manera improcedent mentre estava en període de baixa. El batlle, però, en una sentència de data 12 de març, ha considerat que el banc va posar fi a la relació laboral amb Esquerda de manera legal i ajustada a la normativa laboral vigent.

La sentència recull que Esquerda no es va presentar el dia que tenia concertada a la CASS la revisió de la baixa mèdica, cosa que va activar el procés per donar-lo d’alta administrativa. A més, dies després tampoc va informar al banc la prolongació de la baixa mèdica. El Batlle apunta que correspon al treballador aportar la renovació de la baixa i justificar les absències al seu lloc de treball, cosa que Esquerda no va fer fins rebre la carta d’acomiadament. A més, la sentència tampoc considera que MoraBanc hagi tingut un comportament negligent o de mala fe ja que corresponia al treballador ‘l’obligació’ d’informar els motius pels quals no compareixia a la feina.

Des del banc s’ha valorat positivament aquesta sentència tot i que lamenten que Esquerda mantingui la vaga de fam que posa en risc la seva salut. Segons han explicat fonts de l’entitat bancària, s’ha mantingut, ‘i es continua mantenint’, una actitud dialogant i conciliadora per aconseguir el final d’aquesta situació de risc, ‘la mateixa que tenim a dia d’avui i que tindrem en el futur, tot confiant que aquesta sentència posi el punt final a una situació que lamentem profundament’.

Les mateixes fonts afegeixen que ‘tot i tenir una sentència que ens dóna la raó sense cap més obligació per el banc, hem seguit fent propostes per arribar a un acord i posar fi a aquesta situació que lamentem enormement, i fins avui s’han refusat totes. El dret i la raó ens emparen i el banc pot fer propostes que siguin raonables, però no es pot cedir a peticions desmesurades i a pressions’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada