vivand2La batllia ha desestimat els dos primers recursos que l’associació Carlemany Calidae va presentar contra el projecte del comú escaldenc de fer per a vianants l’avinguda Carlemany. El batlle conclou que el tram de Vivand és de titularitat comunal i no del Govern, com denunciava l’associació. Els cònsols s’han mostrat molt satisfets per la sentència, que Carlemany Calidae no descarta recórrer.

Bona notícia per al comú d’Escaldes-Engordany. Avui s’ha sabut que el batlle ha desestimat els dos primers recursos dels cinc que l’associació de comerciants Carlemany Calidae va presentar contra la decisió del comú de fer Carlemany per a vianants. Els recursos eren contra la conceptualització de l’eix comercial i contra l’exposició pública del projecte. Segons l’associació, l’avinguda era de titularitat del Govern i, per tant, el comú no tenia el permís per fer cap actuació. Una al·legació que el batlle ha desestimat.

Segons ha explicat el cònsol menor, Marc Calvet, la sentència determina “que la titularitat del carrer és comunal des del carrer de la Unió fins a l’avinguda de les Escoles “ i que “l’únic tram en el qual l’administració general té potestat és el comprès entre el carrer copríncep de Gaulle fins a la sortida d’Escaldes, que és tota l’avinguda del pont de la Tosca”.

Els cònsols, visiblement satisfets, han valorat molt positivament la sentència, que segons diuen que avala els passos seguits per la corporació a l’hora posar en marxa Vivand. “Per nosaltres ha sigut una satisfacció immensa perquè hem defensat des de fa un any que la feina estava feta amb la màxima transparència”, ha manifestat Trini Marín.

Per la seva banda, des de Carlemany Calidae no es descarta recórrer la decisió a instàncies superiors, a l’espera que els membres es reuneixin per valorar la sentència. L’associació, a més, reitera els perjudicis econòmics que diuen que ha comportat Vivand per alguns comerços i han tornat a acusar el comú de manca de diàleg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada