La Batllia denega al pres transsexual el canvi al mòdul de dones

transexualLa Batllia ha denegat a l’intern transsexual del centre penitenciari de la Comella el canvi al mòdul de dones. Així ho ha fet públic la lletrada. També ha assegurat que presentarà al Tribunal de Corts un recurs administratiu.

La setmana passada la lletrada de l’intern transsexual de la presó va presentar una petició a la Batllia perquè el canviessin al mòdul de dones per evitar la discriminació i per contribuir al manteniment de la seva dignitat. Actualment és en una cel·la separada. També es reclamava que es tingués en compte la seva transsexualitat a l’hora dels escorcolls, perquè fossin efectuats per mètodes electrònics. L’intern té nacionalitat espanyola i se l’acusa de tràfic d’estupefaents en el marc del cas Dalton. Es tracta d’una dona amb cos d’home, que fa un tractament hormonal previ a una operació de canvi de sexe a la qual es vol sotmetre.

La Batllia ja ha pres en consideració aquesta petició i l’ha denegada. No se li dóna el control monitoritzat pel possible risc de fugida i s’assegura que no s’està vulnerant la dignitat mantenint-lo en aquesta cel·la separada. L’aute de la institució també diu que totes les peticions de canvi de mòdul han de ser respostes per la direcció del centre penitenciari. Des de la direcció de la presó es va assegurar fa dies que, fins ara, no se l’ha canviat al mòdul de dones perquè la llei no ho preveu.

La lletrada de l’intern vol presentar un recurs administratiu contra aquest aute al Tribunal de Corts perquè considera que la justícia és qui ha de vetllar, en última instància, per la dignitat dels interns al centre penitenciari. Finalment, es tornarà a reclamar aquest canvi de mòdul a la direcció del centre penitenciari.