La Batllia ha admès a tràmit la demanda d’un traumatòleg de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell presentada contra la desestimació feta pel Govern de la sol·licitud d’exercici de professió liberal com a metge especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica. Es tracta del primer cas que arriba als tribunals fruit de la problemàtica que ha obert la Llei d’inversió estrangera, que permet que els residents puguin passar a exercir una professió liberal sempre que hi hagi el principi de reciprocitat. El passat mes de desembre, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ja va explicar en una sessió de control del Consell General que s’havia denegat aquesta sol·licitud a set metges, sis de nacionalitat espanyola i un d’argentina, perquè no s’havia pogut comprovar que existís la reciprocitat en els seus respectius països.

Tal com publica el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) d’aquest dimecres, el Tribunal de Batlles de la secció administrativa ha admès a tràmit la demanda presentada per la representació processal del traumatòleg valencià José Ignacio Torrero contra el Govern, per la que impugna la desestimació per silenci de la sol·licitud d’exercici de professió liberal de metge especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica.

Es tracta d’un dels set metges de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell que van demanar exercir com a professionals liberals després de l’aprovació de la Llei d’inversió estrangera, que permet als metges no andorrans poder tenir una consulta privada si tenen la titulació i si es compleix el principi de reciprocitat, és a dir, que en els seus països d’origen es permeti que els andorrans exerceixin.

El Govern no els va donar cap resposta al·legant que no s’havia pogut comprovar la reciprocitat ‘de forma fefaent i inequívoca’, tal com va explicar la ministra el mes de desembre, i com que els professionals consideren que no hi ha cap impediment legal perquè un metge andorrà exerceixi la medicina a Espanya, és per aquest motiu que un d’aquests professionals ha portat el cas a la Batllia, que ha admès a tràmit la causa. En aquest sentit, l’admissió a tràmit s’ha publicat al BOPA per tal que s’hi pugui adherir tota persona que tingui un interès directe i legítim en l’objecte del judici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada