Bloquejats preventivament els comptes dels directius de BPA i de les persones i les empreses que van rebre diners de la societat Landstreet. La mesura dictada per la batlle Canòlic Mingorance afecta 129 persones o empreses, a les quals se’ls bloqueja la quantitat que al seu dia van rebre de Landstreet. La batlle assegura que aquesta societat, propietat en un 50% de Joan Pau Miquel, servia per recompensar les operacions de blanqueig que haurien comès membres de BPA.

Canòlic Mingorance ha ordenat a totes les entitats bancàries del país el bloqueig preventiu dels comptes d’aquelles persones o empreses que van percebre diners de la societat Landstreet. En un aute de bloqueig dictat divendres, i al qual ha tingut accés RTVA, la batlle ordena que la mesura es mantingui mentre duri la investigació de la causa Landstreet. Concretament, a les 129 persones o empreses afectades se’ls bloqueja la quantitat que van percebre de l’empresa que posseïa en un 50% l’exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel. Quantitats que sumen més de 46 milions d’euros.

La batlle identifica tres grups de beneficiaris: en primer lloc 25 directius de BPA, entre els quals hi ha Miquel i Higini Cierco, accionista majoritari del banc. Al primer se li bloquegen tots els comptes bancaris oberts al país. A Higini Cierco, se li bloquegen 648.500 euros, la quantitat que va rebre de Landstreet sense que la batlle en sàpiga la justificació.

A més, s’ordena el control dels comptes bancaris i dipòsits que tenen o han tingut al país tots els directius, excepte Cierco.

Un segon grup afectat per la mesura el formen 8 persones o empreses que també van rebre pagaments sense que se’n sàpiga el motiu. Dins d’aquest grup hi ha l’exconsellera Demòcrata Meritxell Mateu, a qui se li bloquegen 48.000 euros per assessoraments no justificats.

Per últim es bloquegen els comptes de 96 persones o empreses que van rebre comissions de Landstreet per aportar clients a BPA.

Mingorance afirma que Landsreet Internacional ha servit per cometre diversos fets delictius, com ara el d’administració deslleial, ja que “presentava factures falses a BPA”. Afirma, a més, que des de la societat es pagaven primes a membres del banc per recompensar les operacions de blanqueig i també per pagar regals en afers de corrupció.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada