La batlle que instrueix el cas BPA ha demanat a la Batllia que investigui un advocat per presumptes amenaces i dos delictes majors més en el marc del cas. De fet, la batlle ha decidit obrir una causa separada del sumari BPA. L’investigat és l’exadvocat del gestor del banc Josep Maria Escuer. Escuer va denunciar pressions per assumir les responsabilitats per les acusacions que sorgirien en relació amb el blanqueig. L’advocat en qüestió nega l’acusació.

La batlle Canòlich Mingorance va dictar el 31 de maig un aute en què s’obre una causa separada del sumari del cas BPA contra un advocat del país. Es tracta de l’exadvocat del gestor de BPA Josep Maria Escuer. Lletrat que també ha defensat altres gestors del banc processats per blanqueig.

Concretament, i segons l’aute de desglòs al qual ha accedit RTVA, Mingorance demana que una batllia no especialitzada l’investigui perquè podria haver comès tres presumptes delictes majors: amenaces condicionals, desprotecció dels intervinents en un procés i deslleialtat professional. A hores d’ara, la causa encara no ha estat admesa.

La batlle hauria decidit obrir una causa separada del cas BPA arran de la denúncia que va fer el fill d’Escuer el 16 de maig passat, segons la qual, l’estiu del 2015 l’advocat hauria recomanat al seu pare no declarar en la investigació pels casos de blanqueig dins del banc. Davant la voluntat del gestor de declarar igualment, segons el testimoni del fill, l’advocat l’hauria amenaçat.

El lletrat ha demanat que s’aixequi el secret professional per iniciar accions legals contra el fill d’Escuer. Segons ha assegurat a RTVA, les acusacions són falses i no farà cap comentari per l’esmentat secret professional. Afegeix que Escuer i el seu hereu han deixat impagats 30.000 euros en concepte d’honoraris professionals. Per aquest motiu, l’advocat considera que l’acusació té la finalitat d’evitar fer front a aquest deute.

Poc abans de morir, Escuer va declarar davant de notari que el gener del 2015 l’exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel l’hauria pressionat perquè assumís les responsabilitats per les possibles acusacions de blanqueig que poguessin sorgir contra Miquel.

4 comentaris

  1. no terminará nunca el ruído por el #casBPA? Los medios serios como ustedes deben tener muy difícil separar el grano de la paja. No cesan de aparecer calumnias, desinformaciones, datos presuntamente reales pero no contrastados.
    Hay diarios digitales que parece que solo tienen un punto de mira para las críticas: Andorra. Y alguno de esos diarios están preparando un nuevo libro que pondrá verde a mucha gente respetable. Contra quién van ahora? Qué interés hay para que la normalidad no llegue?
    Gracias por dejarme expresar mi opinión y a los lectores por escribir y opinar.

  2. les filtracions informatives son doloroses per l’ interessat en temps de dol. un camí llarg per recòrrer amb aquests mateix tarannà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada