batllia-1La batlle que tramita la comissió rogatòria que investiga Jordi Pujol Ferrusola ha accedit a enviar les dades requerides pel jutge Pablo Ruz. Ara bé, només es podran fer servir si s’investiga un delicte de blanqueig vinculat a corrupció o apropiació indeguda. L’aute, que ha estat remès avui a l’Audiència Nacional espanyola segons l’agència EFE, especifica que no es pot usar la documentació si la investigació està relacionada amb un delicte fiscal.

La batlle accedeix en l´aute a complir la comissió rogatòria requerida pel magistrat de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, el 29 de juliol, però acorda suspendre la seva execució durant 30 dies perquè al·leguin el que escaigui per exercir el seu dret de defensa. La batlle dóna també 30 dies de termini a Banca Privada d’Andorra perquè aporti la documentació requerida pel jutge de l’Audiència Nacional. L’aute destaca els límits legals de la comissió rogatòria a Andorra.

En essència, la documentació només podrà ser utilitzada per perseguir delicte de blanqueig de capitals vinculat a delicte de corrupció o de tràfic d’influències. Per tant, no podrà ser emprada per perseguir delictes contra la hisenda pública o de blanqueig vinculat a delicte fiscal. Avui s’ha notificat l’aute a la Fiscalia Anticorrupció i a la defensa de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès, els quals el jutge Ruz ha citat per interrogar-los per primera vegada com a imputats per aquest cas.

Ruz investiga des de gener del 2013 el moviment de divises efectuat pels imputats entre el 2004 i el 2012 en tretze països i que supera els 32 milions d’euros. El jutge de l’Audiència Nacional vol recollir la documentació de BPA sobre els comptes dels imputats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada