fbi

Fa uns mesos un jutge de Nova York afirmava en un programa de ràdio que l’encriptació de portals com Facebook, Twitter o Apple ajudaven als terroristes.

Temps després, el director d’operacions anti-terroristes de l’FBI ha comparegut al congrés dels Estats Units per afirmar novament que l’encriptació fa possibles que els terroristes reclutin seus seguidors, radicalitzin els seus missatges i preparin atemptats. Segons Michel Steinbach és urgent un marc legal que permeti a l’FBI accedir a les dades d’algunes empreses com les abans descrites.

Des de sempre tim Cook o Mark Zuckerberg han estat molt gelosos en la protecció de dades dels seus usuaris i això ha generat constants tensions amb organismes de defensa americans com el propi FBI. Per als dos capitostos de les tecnologies mundials aquesta protecció de les dades dels seus clients és necessària per protegir d’atacs de hackers, d’empreses que poden usar-los per fer publicitats o dels mateixos governs que volen controlar els ciutadans.

Sens dubte es tracta del problema de sempre. Què és primer l’ou o la gallina? Les xarxes són causant del problema del terrorisme? La resposta és òbviament no.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada