La banca andorrana ha tancat l’exercici 2018 amb 44.925 milions d’euros de recursos gestionats, una xifra que es manté estable en els darrers tres anys però que gairebé s’ha duplicat en la darrera dècada. Ha assolit un benefici de 100 milions d’euros tot i la conjuntura econòmica de tipus d’interès baixos, la caiguda de les cotitzacions dels mercats financers durant el darrer exercici, i les fortes inversions tecnològiques i d’adaptació a les noves regulacions.

Les entitats bancàries han injectat 970 milions d’euros (un 27,90% més que l’exercici anterior) a l’economia real en forma de préstecs i pòlisses a empreses i particulars, atesa la recuperació econòmica i el creixement de la demanda. Tot i això, la inversió creditícia global ha estat de 5.909 milions d’euros, un 1,23 menys que l’exercici anterior ateses les amortizacions de préstecs existents. Durant l’any passat, tots els bancs han mantingut els seus ràtings internacionals, el que demostra la confiança en el sector per part de les agències gràcies al manteniment d’uns fonaments sòlids. Una altra dada important que mostra la sosteniblitat i confiança del sector bancari andorrà és la rendibilitat financera (ROE) que se situa en un 7,31%, per sobre la mitjana dels bancs europeus (6,85% segons dades del tercer trimestre del 2018).

La confiança en el sector bancari andorrà s’ha vist enfortida pel darrer informe del Moneyval que destaca la feina feta per Andorra en matèria de prevenció del blanqueig, i la consideració com a país cooperant segons l’Ecofin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada