salo-gent-granEl departament de Gent Gran del Comú d’Escaldes-Engordany organitza amb la col·laboració d’una fundació financera la 9ª edició del Saló de la Gent Gran que se celebrarà el dia 1 d’octubre al complex esportiu i socio-cultural del Prat del Roure.

Més de vint expositors prendran part d’aquest esdeveniment obert a tot el públic en general, però adreçat, especialment, al col·lectiu de la gent gran de tot el país, als familiars, cuidadors i professionals que treballen amb la tercera edat.

Els objectius d’aquest esdeveniment, que arriba ja a la novena edició, són promoure la informació i divulgació dels diferents tipus de serveis i propostes dirigides a aquest col·lectiu, proporcionar moments lúdics i distesos per als participants del saló, millorar la qualitat de vida de la tercera edat des d’una perspectiva globalitzadora i interdisciplinària i oferir un espai dinàmic i interactiu que promogui intercanvis d’experiències i bona convivència. Paral·lelament, el IX Saló del a Gent Gran també aposta per afavorir intercanvis entre diferents entitats que treballen amb la gent gran amb l’objectiu de divulgar i millorar els serveis en diferents àmbits com la salut, els esports, la cultura, el lleure, l’associacionisme i les noves tecnologies.

Diverses associacions i entitats del país també oferiran a la gent gran la possibilitat de participar en diferents activitats que s’han organitzat especialment per aquest esdeveniment. A més a més, també s’organitzen tallers participatius i concursos. Enguany la temàtica del saló és la interculturalitat, per aquest motiu l’esdeveniment clourà amb un festival folklòric amb la participació de l’Esbart Santa Anna, Casa de Rússia, Al-Andalus, Casa de Portugal i Casa de Galícia.

Enguany també hi participaran restauradors de la parròquia (Caldea, La caseta de xocolata, Andbuguerzero) que oferiran els seus productes. A més, el Comú obsequiarà amb un tiquet per valor d’un euro per consumir a la zona de restauració i una tassa obsequi del saló.

Al llarg d’aquesta jornada, Escaldes-Engordany vol ser un aparador de serveis, productes i tecnologies que ajudin a millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Aquest esdeveniment vol esdevenir una plataforma per a totes aquelles persones, empreses, entitats i institucions que treballen en pro de la gent gran.

El departament de Gent Gran del Comú d’Escaldes-Engordany, amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, ha tingut un paper clau en l’organització d’aquest esdeveniment i ha programat diversos tallers i demostracions per aquests dos dies. Alhora, també cal agrair la participació del Cos de Policia Andorrana i la Creu Roja Andorrana que oferiran una exhibició de gossos i una demostració de primers auxilis, respectivament.

Un altre dels actes destacats és la xerrada “Doctor, quins consells em dóna per cuida i protegir la meva pell” a càrrec del doctor López Gil, dermatòleg mèdic-quirúrgic de la clínica Dermantek Andorra. La xerrada es farà el dia 30 de setembre a les 19.30h a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

Els expositors que prenen part del IX Saló de la Gent Gran són:
Associació de la Gent Gran d’Escaldes-Engordany
Caldea
Centre Auditiu Andorrà
Centre de Formació Professional d’Aixovall
Centre Residencial per a Gent Gran Sarquavitae Salita
Centre Vital
Creu Roja Andorrana
Cuida’m
Dermantek
Farmàcia Galeno
Federació de la Gent Gran
Fundació Crèdit Andorrà
Marc Montané
Ministeri de de Salut, Afers Socials i Ocupació
Llar de jubilats d’Escaldes-Engordany
Perfumeria Júlia
Perruqueries d’Escaldes-Engordany
Ràdio i Televisió d’Andorra
Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
Vallmedicvisión
Viatges Emocions