mandongoLes Valls del Nord organitzen, un any més, les Jornades de cuina d’hivern, conegudes com Lo Mandongo. Enguany hi participaran fins a 31 establiments restauradors tant de la parròquia de la Massana com d’Ordino, el mateix nombre de col·laboradors que la darrera edició. Per a la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, el fet que la majoria dels restauradors que s’hi van adherir l’any passat repeteixin, ‘és senyal que van obtenir bons resultats i que estan contents amb la iniciativa’. En aquesta setena edició, a més, se sortejaran dos menús diaris a través de les xarxes socials.

Lo Mandongo va néixer ara fa set anys a la Massana, però la d’enguany ja és la segona edició que compta també amb la col·laboració de restaurants de la parròquia d’Ordino. Se celebrarà de l’1 de febrer al 2 de març, i té com a objectiu ‘portar tradició, cultura i història a través de la cuina als seus clients’, com ha explicat la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí.

El restaurador i cuiner de l’Era d’en Jaume, Josep Ramos, ha remarcat que el porc ‘dóna molt joc, es pot fer des d’un primer plat, com una sopa, fins a una coca de llardons de postre’, i per tant ‘el catàleg dels menús és molt ampli i l’oferta molt variada’. Ramos també ha afegit que Lo Mandongo ha de servir per ‘promocionar el país’ i com ‘una altra manera d’explicar com era Andorra abans’ i per ensenyar ’embotits i productes que són tradicionals dels Pirineus i que no es veuen enlloc més’.

Pel que fa a la salut de la que gaudeixen els establiments restauradors del país, Ramos ha assegurat que ‘estem perfectes, els restauradors no ens podem queixar, perquè any rere any anem pujant el llistó’, però ha reconegut que ‘s’ha de seguir treballant i fent més coses perquè així continuï’.

El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, Sergi Balielles, ha explicat que a l’edició d’enguany hi participaran ’18 restaurants de la parròquia de la Massana i 13 d’Ordino’, i que el preu mitjà dels menús serà d’entre 20 i 25 euros sense incloure l’IGI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada