La 7a edició de la Travessa Transfronterera serà nocturna coincidint amb la lluna plena

La 7a edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament se celebrarà el dissabte 14 de setembre i, per primera vegada, serà nocturna, coincidint amb la lluna plena. En aquesta nova edició la travessa sortirà a les set de la tarda des del Palau d’Esports de la Seu d’Urgell amb arribada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra).

Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament urgellenc, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, el cònsol major del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, juntament amb el regidor d’Esports, Carlos Guàrdia, el cònsol menor lauredià, Julià Call, el conseller d’Esports, Pere Pràxedes, i el director del Servei d’Esports de la Seu, David Vallvé.

En la seva intervenció, Jordi Fàbrega ha manifestat que “celebrar la setena edició d’aquesta travessa que uneix ambdós territoris de banda i banda de la frontera  demostra la bona relació de veïnatge entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria”. L’alcalde de la Seu ha remarcat la consolidació d’aquest esdeveniment esportiu i ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Estamariu i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran (Valls de Valira), dos municipis de la comarca de l’Alt Urgell per on transcorre aquesta travessa abans d’arribar a La Rabassa, i que col·laboren en la sortida d’un els dos recorreguts.

Per la seva part, el cònsol major del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, que ha agraït la participació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per fer possible aquesta travessa, ha subratllat el seu caràcter de “retrobament”. “En aquest cas, la frontera no separa sinó que és un punt de trobada entre Sant Julià i la Seu, ja que ambdós territoris hi posem els mateixos esforços per realitzar aquest esdeveniment esportiu que aprofita l’herència que ens van deixar i que treballa per poder-la millorar”, ha manifestat el cònsol lauredià.

Cal senyalar que Rafting Parc i Naturlandia són també col·laboradors en aquesta travessa.

 

Travessa sostenible: gots de silicona i cintes de senyalització reutilitzables

La Travessa Transfronterera segueix apostant en generar el mínim impacte ambiental en els camins i corriols per on transcorre. Així ho ha explicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia, que ha recordat “aquesta travessa transcorre per antics camins que comunicaven el territori alturgellenc amb Sant Julià de Lòria, els qual es troben bon estat i que s’han adaptat als nous temps, i que ara acullen esdeveniments esportius”.

Guàrdia també ha remarcat el “caràcter sostenible” d’aquesta cursa, que un any més no oferirà gots de plàstic d’un sol ús en els avituallaments, sinó que els participants hauran de portar els seus propis recipients per poder beure o bé llogar un got de silicona plegable dels que l’organització d’aquesta travessa posarà a disposició de qui ho necessiti.

Un altre exemple de sostenibilitat ambiental que aplica la travessa és que en aquesta setena edició s’estrenarà un nou sistema de marcatge amb cintes reutilitzables que permetran eliminar l’ús de cintes senyalització de plàstic. Es tracta d’una mesura pionera en les curses per muntanya que se celebren en el territori. En el cas de la Transfronterera, al tractar-se d’una cursa nocturna, aquestes cintes incorporaran elements reflectants.

 

La travessa

Pel que fa als aspectes més tècnics, explicats pel director del servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, David Vallvé, la setena edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament presenta dos recorreguts: el recorregut llarg de 28,6 km i el recorregut curt de 16,1km.

Pel que fa al recorregut llarg, aquest s’iniciarà a les set de la tarda des del Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell. L’edat mínima per participar-hi és de 16 anys. Consta de 28,6 km, amb un desnivell positiu de 2.491 m i desnivell negatiu de 2.283m, que ofereix un total de 5 avituallaments més el de l’arribada.

Respecte al recorregut curt, aquest sortirà a les vuit del vespre des del poble de Bescaran. L’edat mínima per participar-hi és de 12 anys. Consta de 16,1 km, amb un desnivell positiu de 1.256 m i desnivell negatiu de 1.659m, amb un total de 2 avituallaments més el de l’arribada.

Com a novetat d’aquesta edició és que podrà participar també per parelles pel fet de ser una cursa nocturna. En aquest sentit, la prova tindrà dues classificacions diferents. Val a dir que aquesta travessa és puntuable per al Circuit Fer.

 

Inscripcions

Els corredors i les corredores que vulguin prendre part en aquesta Cursa Transfronterera han d’inscriure’s a través de l’adreça web www.transfronterera.com . La inscripció té un preu de 15 euros per participant per les inscripcions fetes fins el dijous 12 de setembre.

També es podrà fer de manera presencial al Centre Esportiu de Sant Julià i al palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell, el divendres 13 de setembre, i tindrà un cost de 20 euros.

 

Serveis

Com en cada edició, l’organització de la Transfronterera facilitarà un servei d’autobusos per a desplaçar els i les participants que així ho desitgin i reservin plaça. El servei té un cost de 3€ per persona.

També es facilitarà un servei de dutxes gratuït al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria.

TOTES LES NOTÍCIES