La 5a Cursa de la Dona aplega gairebé un miler de corredores a les Valls Centrals

cursa-donaGairebé un miler de corredores -n’hi havia 800 inscrites, però al final s’ha superat la xifra- s’han aplegat aquest diumenge a les 10 hores al costat del centre comercial Illa Carlemany per córrer contra el càncer de mama. Fins i tot, alguns nois -acompanyants i corredors- i també molts animals de companyia han participat en la cinquena edició d’aquesta cursa que té a la dona com a protagonista. A part de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), i el Club d’Atletisme Valls d’Andorra, aquest any s’ha sumat en l’organització de la prova l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), que espera poder fer servir part de la recaptació de la venda de samarretes solidàries i la inscripció per ajudar les dones amb càncer que hagin de rebre tractament fora del Principat. El menys important d’aquesta cursa solidària és el resultat esportiu, no obstant això, corredores de gran nivell han competit per la victòria en el recorregut llarg -n’hi havia un de 5 quilòmetres i un altre de 2,5-. Yolanda Castillejo, que ja va guanyar la Cursa Popular Illa Carlemany- ha sigut la primera a creuar la línia de meta, amb un temps de 17 minuts 44 segons, seguida de Dayane Huerta, que ha arribat 42 segons més tard.

Altres s’ho han pres més tranquil·lament corrent acompanyades d’infants o amb els seus gossos. Moltes mares han arrossegat els carrets dels seus nadons fins a la meta, superant el doble desafiament. Altres pares han acompanyat a les seves filles en un dia especial, que han volgut celebrar fent esport. Les més menudes han compartit petjades amb les atletes Yolanda Castillejo i Dayane Huerta, que han fet els 5 quilòmetres del recorregut llarg en menys de 17 minuts, l’una, i poc més de 18 minuts, l’altra.

La sortida s’ha donat a les 10 hores a Vivand, i de bon començament ja ha tingut el primer entrebanc, amb una pujada per Escaldes-Engordany, per després baixar cap a Andorra la Vella pel pont de París i, en el cas del recorregut llarg baixar fins a l’Estadi Comunal per tornar a l’Illa Carlemany a través de l’avinguda Meritxell.

La part més dura ha estat la calor, com explicava la Laura, una altra de les dones que han aconseguit superar la prova, a l’arribada. El termòmetre marcava més de 30 °C a l’hora de la cursa, i el sol picava fort als caps de les corredores. Algunes, fins i tot, han hagut de ser ateses a l’arribada a l’avinguda Carlemany, al costat del Centre Comercial. No obstant això, la majoria d’elles no s’ha tret el riure de la cara, perquè com ha recordat una altra de les atletes “l’esport és superació”.

Text i foto: ANA