La 4a Jornada de Mobilitat Elèctrica vol seguir incrementant la xifra de 250 vehicles elèctrics

Aquest dimecres al matí, FEDA i l’Automòbil Club d’Andorra han presentat la Jornada de Mobilitat Elèctrica 2017, que es celebrarà el dissabte, 23 de setembre, a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella. L’objectiu dels organitzadors és consolidar aquesta jornada i divulgar l’ús dels vehicles elèctrics (cotxes, motos, bicicletes…) oferint l’oportunitat de provar-los, per tal de seguir potenciant Andorra com a país capdavanter en el camp de la mobilitat elèctrica. També hi haurà un circuit de patinets elèctrics per als més menuts, per tal que en pugui gaudir tota la família.

El proper 23 de setembre arriba la quarta edició de la Jornada de Mobilitat Elèctrica, organitzada per FEDA i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), amb el suport del Govern d’Andorra i el comú d’Andorra la Vella. Una de les novetats és el canvi d’espai, traslladant-la a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, lloc cèntric i més visible. Durant tot el dia, de les 10 del matí fins les 8 del vespre, hi haurà exposats diversos models de cotxes elèctrics purs i els comercials de cada marca explicaran les seves característiques i avantatges. N’hi haurà una desena de prova, amb els quals es podrà recórrer un petit itinerari que inclourà pujades i baixades, per tal que els usuaris coneguin el funcionament del vehicle en cada moment, a més d’alguna moto. I pensant en els més petits, també hi haurà un circuit per a bicicletes i patinets elèctrics. A més, es col·locaran uns panells explicatius on hi anirà apareixent informació relacionada amb la jornada. Per últim, també es situarà un escenari a la mateixa plaça de la Rotonda, on es programaran un conjunt de xerrades a càrrec d’experts en la matèria.

L’objectiu de FEDA i l’ACA és consolidar aquesta jornada i que, de cara al futur, s’acabi convertint en una jornada de mobilitat. El director general de FEDA, Albert Moles, ha recordat que la mobilitat elèctrica està prenent força arreu del món i que, aquests últims anys, “Andorra s’ha posicionat com a país capdavanter” en la venda d’aquest tipus de vehicles. A dia d’avui en té uns 250. FEDA ha desenvolupat una xarxa de carregadors que està funcionant “molt bé”, segons ha assegurat Moles. Actualment hi ha deu punts de càrrega (dinou endolls) i aquest octubre se n’obriran nou més (divuit endolls), tots ells dobles.

L’assessor de Medi Ambient del Govern, David Astrié, ha destacat la importància de donar a conèixer la tecnologia elèctrica, “que encara és incipient, però que està fent un salt qualitatiu molt gran”. El comú d’Andorra la Vella considera que cal donar exemple davant la ciutadania. Per això està renovant el seu parc mòbil i ja ha comprat sis vehicles elèctrics, a més de promoure altres formes de mobilitat sostenible, com els trasllats a peu o en bicicleta per les zones urbanes. En aquest sentit, des de l’Automòbil Club d’Andorra, el secretari general Toti Sasplugas, ha presentat la bicicleta elèctrica “com una oportunitat per a les ciutats que tenen desnivell”, com és el cas d’Andorra, a l’hora de realitzar trasllats de curta distància.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.