El  Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d’Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
Entre les actuacions d’aquest mes de juny destaquen dues activitats vinculades al projecte de cooperació ‘Gustum’, impulsat i coordinat per l’Associació Leader de Ponent: d’una banda, les Jornades d’Empreses Alimentàries Rurals, a celebrar a Tàrrega (avui, 6 de juny), Olot (7 de juny), Gandesa (12 de juny), Gironella (13 de juny), Talarn (20 de juny); i de l’altra, a Sort, la 4a. edició del curs de cuina ‘Gustum’, organitzat pel Consorci Leader Pirineu Occidental i adreçat al públic en general i als amants de la bona gastronomia. El curs, que es durà a terme del 12 al 14 de juny, consta de 3 sessions en què un cuiner autòcton mostrarà l’ampli ventall de productes agroalimentaris locals, i diverses tècniques culinàries que compaginen la novetat en l’art de la cuina i la tradició dels productes locals.
 
‘Gustum’ és un projecte de cooperació Leader que engloba els 11 Grups d’Acció Local (GAL) de Catalunya, i que té com a objectiu la creació d’activitat econòmica en el territori a partir de la promoció i la comercialització del producte agroalimentari local i de la sinèrgia amb altres sectors del territori com ara el turisme, la gastronomia, i el petit comerç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada