Foto: ATV

La Fira concurs del bestiar ha tingut lloc aquest dissabte al recinte firal adjunt a l’antiga plaça de braus, i enguany ha celebrat el seu 40è aniversari. Amb motiu de l’esdeveniment, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha volgut destacar l’evolució d’Andorra i del sector agrícola i ramader en aquests 40 anys.

Calvó ha remarcat que en aquestes quatre dècades Andorra s’ha emancipat democràticament, ha crescut socialment i s’ha desenvolupat econòmicament. Així, ha remarcat que en aquesta evolució és important tenir en compte els orígens i les especificitats del país.

En aquest sentit, la ministra ha expressat que Andorra ha de saber fer prevaldre les especificitats en les reformes que impliquen obrir-se a l’exterior, i ha apuntat que això és el que s’ha fet en l’acostament a Europa. Així mateix, ha assegurat que el que es busca és un acord que respecti els trets andorrans i alhora millori la situació del país, i ha indicat que això és el que s’ha aconseguit pel que fa a la lliure circulació de mercaderies.

En aquesta 40a Fira concurs del bestiar s’ha volgut fer un reconeixement especial a dues persones que han estat molt implicades amb la Fira durant tots aquests anys. El cap de Govern ha lliurat el reconeixement a Casimir Arajol, per la seva dedicació a la Fira des dels seus inicis, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha homenatjat a Sergi Mas, per l’elaboració dels cartells de la fira i n’ha volgut destacar la seva trajectòria.

En aquesta edició han participat 202 animals de 32 explotacions, i les autoritats han lliurat els premis als propietaris dels millors animals de les 18 seccions de bestiar boví, de les 4 seccions d’equins, de les 3 seccions d’ovins, i el premi especial a la millor femella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada