El passat cap de setmana, es va celebrar la 7a i 8a edició del “Correllengua Nacional”,  així que es va programar en dues parts, la primera el divendres dia 7 al Pas de la Casa i la segona el dissabte dia 8  a la Plaça del Consell General a Andorra la Vella.   Les activitats  van incloure la “Primera Jornada castellera Transpirinenca “que va comptar amb els Castellers de París, els Angelets del Vallespir i els Castellers d’Andorra.

Les diferents activitats programades pels Centres d’Autoaprenentatge de Català (CAA), com hem dit abans, es van iniciar el divendres anterior al Pas de la Casa, on van tenir una bona assistència. La primera hora de la tarda anava destinada als més petits i joves. Deprés es va fer el Joc d’Andorra, un recorregut per la nostra història, cultura  i medi ambient. També hi va haver un campionat d’embarbussaments. Finalment es va oferir un berenar popular que va concloure la festa amb molt bon ambient.

Ja el dissabte a la plaça del Consell,  en el marc emblemàtic de Casa de la Vall, es va oferir el “Gran mapa d’Andorra” on els joves participants, van situar els diferents indrets del país. Va ser un concurs amb premis directes consistents en diversos lots de llibres en català i també jocs didàctics  per a cada edat. A continuació, hi va haver l’enlairament de globus amb els missatges en la llengua oficial d’Andorra, que anaven cap el cel. Van seguir el campionat d’embarbussaments i el tradicional “Manifest a favor de la nostra llengua”. En la lectura del manifest van participar alumnes dels Centres d’Autoaprenentge de Català, de diferents nacionalitats, els quals  van llegir alternativament amb l’objectiu de comunicar-se en català, la llengua que ara els és comuna.

Paral·lelament,  és va crear un conte col·lectiu i il·lustrat pels participants, la majoria infants i també si van afegir altres persones que havien assistit a l’esdeveniment. El dia assolejat va acompanyar la diada, llàstima de la coincidència amb “Vivand”.   

A la tarda del dissabte va tenir lloc la Trobada Castellera que, (com hem dit abans),  va reunir els Castellers de París, els Angelets del Vallespir i els Castellers d’Andorra al mateix espai de la Plaça del Consell General.

Van tancar els actes, el cinema per als petits  amb el film “Vicky, el Viking” (16.30) que es va fer al Teatre Comunal d’Andorra,  i al vespre (22 h.),  per als més grans,  un concert del cantautor Quim Salvat, guanyador del Premi Carles Sabater.