La 2a Marató de donació de sang preveu assolir les 500 extraccions

Superar les 460 donacions que es van assolir durant la 1a Marató de donació de sang celebrada l’any passat. Aquest és l’objectiu que persegueix la vigent campanya de donació, que s’ha inaugurat simbòlicament aquest divendres al matí amb l’encesa del comptador electrònic de donants efectuada conjuntament entre el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, el president de la Creu Roja d’Andorra, Josep Duró, i la consellera de Social del Comú d’Andorra la Vella, Ester Vilarrubla. A banda de la jornada de donacions, que té lloc a la sala Àgora de l’edifici administratiu comunal d’Andorra la Vella i que s’allargarà fins a les deu de la nit, la 2a Marató es complementarà amb múltiples activitats socioculturals per implicar el màxim d’entitats de la parròquia i del país, fomentant així la participació ciutadana.

A més, per agilitzar el procés de donació, enguany, com a novetat, s’ha habilitat un sistema per sol·licitar hora a través d’Internet al web donarsang.gencat.cat. Pel que fa a l’organització, coordinada conjuntament entre la Creu Roja d’Andorra i el Banc de Sang de Catalunya, el president de la Creu Roja d’Andorra, Josep Duró, ha indicat que la 2a Marató compta amb un total de 36 persones, entre voluntaris i infermeres, els quals “es van rotant en funció del volum de feina de cada moment”. “En només una hora ja hem assolit els 50 donants i, per tant, estem dins la mitjana per arribar a les 500 donacions, que és l’objectiu”, ha assegurat Duró.

Amb l’eslògan ‘Gent d’Andorra teniu la sort de donar sang’, la sala Àgora de l’edifici administratiu comunal d’Andorra la Vella ha acollit, per segon any consecutiu, la 2a Marató de donació de sang d’Andorra. Enguany, l’objectiu és arribar a les 500 donacions, superant així les 460 extraccions obtingudes durant la primera edició. En aquest sentit, el president de la Creu Roja d’Andorra, Josep Duró, que ha estat un dels primers 50 donants, ha celebrat que “en només una hora ja hem aconseguit 50 extraccions i, per tant, anem a molt bon ritme per arribar a les 500, que és la fita a assolir”. Quant a l’organització, coordinada conjuntament entre la Creu Roja d’Andorra i el Banc de Sang de Catalunya i que compta amb un total de 36 persones entre voluntaris i treballadors sanitaris, Duró ha explicat que “a priori sembla molt complicat, però tenim grans professionals”.

Pel que fa als donants, molts d’ells habituals, Duró ha indicat que “és força difícil captar-ne de nous”, però tot i això, ha recalcat que la difusió a través les noves vies de comunicació, amb les xarxes socials al capdavant, “han propiciat un cert augment de participació”. En relació a l’objectiu d’assolir les 500 donacions, el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, que també ha efectuat la seva donació, ha recalcat que “l’objectiu sempre és superar-se” i en aquest sentit ha destacat que “esperem que la gent s’animi, ja que és un acte solidari i de moment les expectatives són molt bones”. 

De forma similar, tant Víctor Soto com Yago Galindo, ambdós donants habituals, han coincidit en la importància de participar en aquest tipus de Marató, ja que “mai saps si algun dia seràs tu qui necessiti la sang” i per aquest motiu han recalcat que “ho hauria de fer tothom, ja que són només cinc minuts i no costa gens”.

Paral·lelament, la 2a Marató de donació de sang d’Andorra és complementarà amb un seguit d’activitats socioculturals com ara una exhibició de vehicles clàssics, un parc inflable, una xocolatada, un taller d’utilització del desfibril·lador automàtic, degustació de pizzes, una exhibició d’habilitats canines, i una actuació castellera de la Colla d’Andorra, entre altres.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.