La 2a Marató de donació de sang es farà el 22 d’abril

La Creu Roja Andorrana organitza, amb el suport del Govern, el Comú d’Andorra la Vella, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i entitats privades, la segona Marató de donació de sang d’Andorra. Es tracta d’una jornada en què es combinaran les extraccions amb múltiples activitats socioculturals per implicar-hi el màxim d’entitats de la parròquia i del país. La cita es repeteix vist l’èxit de la primera edició celebrada l’abril de l’any passat, en què pràcticament es van aconseguir el doble de donacions que en una campanya convencional: 460.

Amb aquest esdeveniment es pretén facilitar al màxim als ciutadans que contribueixin a donar sang, amb un ampli desplegament tècnic i humà, amb un horari flexible, en un espai agradable i amb el màxim d’atencions, alhora que gaudeixen d’activitats lúdiques i culturals. A més, també es vol mirar d’incentivar els joves perquè s’impliquin amb la donació de sang i aconseguir el major nombre possible de nous donants. Per evitar el temps d’espera, també s’ha habilitat un sistema per demanar hora a través d’Internet al web donarsang.gencat.cat.

La marató se celebrarà el dia 22 d’abril a la sala Àgora de l’edifici administratiu comunal, sota el conjunt escultòric ‘Set poetes’, de Jaume Plensa. Començarà a les deu del matí i durarà fins a les deu de la nit, de forma ininterrompuda.

Per donar sang cal tenir entre divuit i setanta anys, estar bé de salut i no haver donat sang els últims dos mesos. No s’hi pot anar en dejú, sinó que cal haver fet prèviament un àpat normal. Tenir el colesterol elevat no és un inconvenient. Només es poden fer tres donacions a l’any en el cas de les dones i, pel que fa als homes, fins a quatre.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada