voluntaris-naturaEl cònsol major de la Massana, David Baró, ha inaugurat avui la 2a edició del curs del Cos de Voluntaris per a la Natura, amb la presència de la desena d’alumnes, el cos docent, l’equip de col·laboradors i els espònsors del projecte. El CVN compta enguany amb el suport del ministeri d’Educació, amb una certificació homologada i amb seguiment del programa formatiu. “L’acte d’avui simbolitza l’èxit d’un projecte. L’experiència de l’any passat va ser tan positiva que aquest any no només repetim sinó que innovem en continguts, amb la introducció de classes de ramaderia”, ha explicat Baró. Així doncs, els deu alumnes, a part de formar-se en gestió forestal i jardineria també aprendran nocions i realitzaran pràctiques sobre totes les fases de la producció animal i de gestió de les unitats pastorals. El temari relacionat amb aquests aspectes anirà a càrrec del departament d’Agricultura del Govern i inclourà nocions bàsiques sobre sistemes de cria i producció animal, especies ramaderes utilitzades als Pirineus i maneig i benestar animal.

Però el curs presenta altres novetats en els continguts, com la formació en riscos naturals i primers socors, gràcies a la col·laboració de la Creu Roja. Els joves obtindran la certificació de primers auxilis, reconeguda a nivell europeu.

La consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo, ha afirmat que “amb aquest curs pretenem donar una formació de qualitat als joves però també els volem transmetre uns valors que seran bàsics perquè se’ls obrin portes cap al món laboral”. És per això que una altra de les novetat són les tutories, un seguiment setmanal a través dels educadors socials. Col·laboren en el projecte tant els tècnics de l’Àrea d’Atenció social a la infància i la família del govern com els tècnics de l’Àrea Social del Comú.

Pozo ha remarcat que el CVN no seria possible sense l’aportació econòmica i el suport constant dels espònsors: Carisma, que col·labora constantment amb el Comú de la Massana, les Fundacions Bomosa, Claverol i Reig i Assegurances Generals.

Des d’avui, els joves seguiran una formació teòrica i pràctica de nou mesos. Però una part destacada del curs està dedicada a la realització de treballs en benefici de la comunitat. El primer treball serà el disseny d’un espai enjardinat que es presentarà per Andoflora. Els deu alumnes també treballaran en la neteja de camins, en la gestió d’unitats pastorals i en els treballs de millora al Parc Natural del Comapedrosa.

Les classes aniran a càrrec de Jordi Nicolau (coneixement del medi), Josep Maria Garrallà (treballs forestals) i Jordi Muñiz (jardineria).

“El nostre equip educatiu no només està molt ben qualificat sinó que a més posa tota la seva passió i dedicació en la formació d’aquests joves”, ha assegurat Jael Pozo. Abans de l’acte inaugural, els alumnes ja s’havien trobat amb els professors per conèixer el temari i han mostrat el seu interès i ganes per seguir el curs de CVN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada