La 25a Diada Andorrana a la UCE vol reflexionar sobre com afectarà l’obertura econòmica

La 25a Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent (UCE) tractarà sobre l’obertura econòmica i les conseqüències que tindrà en els diferents sectors del país. L’objectiu és fer una reflexió sobre el canvi que comportarà en el model econòmic, i conèixer l’opinió dels diferents sectors, fent un intercanvi d’idees amb coneixement de base, ja que la jornada comptarà amb les ponències dels ministres d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i del d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Hi haurà un total de 22 ponències, més 8 no presencials, a càrrec de representants de les noves plataformes ciutadanes AD800 i Màxima 6, i responsables del sector comercial, financer, hoteler, o de les noves universitats que s’han instal·lat al país.

La Societat Andorrana de Ciències ha escollit l’obertura econòmica com a tema de la Diada Andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu d’enguany, que se celebrarà el proper 18 d’agost. La presidenta de la SAC, Àngels Mach, ha explicat que consideren que és un moment escaient per tractar aquesta qüestió, ja que els temes d’economia preocupen molt per la crisi, però també perquè s’acaba de legislar sobre l’obertura econòmica, i per tant ‘val la pena tenir un moment per reflexionar i poder debatre’ sobre el que suposarà aquest canvi.

Entre els ponents de la jornada, hi haurà els dos ministres competents en la matèria, Jordi Alcobé i Gilbert Saboya, a més d’empresaris i advocats, i representants dels diferents sectors econòmics que explicaran l’afectació que pot tenir l’obertura econòmica, des del sector financer, fins a l’hoteler, el comercial, el farmacèutic o l’universitari, amb els representants de la nova Universitat Oberta de la Salle i de la Universitat de les Valls.

També es comptarà amb la presència de representants del món polític, amb David Rios del grup parlamentari socialdemòcrata i Cristòfol Ferri dels Verds d’Andorra, i amb la participació dels responsables de les dues noves plataformes ciutadanes, AD800 i Màxima 6. Cal destacar també la presència de l’empresària Maria Reig, així com el cap de la Unitat d’Inteligència Financera, Carles Fiñana.

Durant l’acte també s’ha presentat l’edició impresa del recull de ponències de les últimes dues edicions, dedicades a Andorra i els seus ciutadans, i a l’Aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.