La 22a edició de la Mostra gastronòmica d’Andorra ha tingut lloc aquest diumenge a Ordino i ha comptat amb l’assistència d’unes 270 persones que han pogut degustar els plats dels 18 establiments que hi han participat. La valoració final de l’esdeveniment ha estat ‘mig positiva’ per al Comú d’Ordino ja que s’han registrat unes 50 o 60 persones menys que l’any passat. Un dels principals motius d’aquesta absència, sobretot de turistes, és la coincidència d’actes com l’inici de la setmana de la caça de l’isard, el Rally d’Andorra o la Travessa de Canillo, segons ha apuntat el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel. La proposta d’establir un concurs d’estands i un altre per reconèixer el millor plat ha estat ben rebuda entre els restauradors, ha indicat Gabriel, però caldrà preparar-la amb temps, ha reconegut.

La davallada d’assistents ha tingut també un efecte positiu, segons el conseller de Turisme, i és que els comensals han notat menor tensió a l’hora d’anar a buscar els plats i han pogut gaudir amb tranquil·litat de la gastronomia d’Andorra.

La coincidència del pas de l’Etape, el Rally d’Andorra, el primer dia de caça de l’isard i la bona climatologia han fet que una part del públic es decantés per alguna altra d’aquestes opcions. ‘Ha fallat el turista’, ha reconegut Gabriel, ja que quan arriben al país troben moltes activitats.

També la crisi té un efecte i és que, malgrat fa cinc anys que no s’apuja el preu de l’entrada, és una qüestió de prioritat i no tothom considera gastar-se 32 o 38 euros, segons compri el tiquet de forma anticipada. El preu però, segons ha destacat el responsable de Turisme, és ‘molt raonable’ per tastar la trentena de racions que s’ofereixen a més de les begudes, els aperitius, els cafès i els postres.

Una de les propostes per atraure més públic i valorar la tasca dels restauradors és fer un concurs de plats i un altre d’estands. La idea ha estat ben rebuda entre els responsables dels restaurants tot i que han demanat que es prepari amb temps. Caldrà buscar una ‘fórmula justa’ perquè la gent pugui apreciar els àpats i un jurat pugui valorar els plats.

A més, es vol començar a promocionar la Mostra abans. ‘Fer publicitat de la mostra en ple estiu i no a finals d’agost’, ha apuntat Bartumeu. ‘Tampoc no podem fer un canvi radical, però hem d’anar tots de la mà per buscar la millor fórmula per reemprendre aquesta baixada’, ha considerat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada