La 1a ‘Spartan Race’ d’Encamp preveu arribar als 2.000 participants

“Creiem que podem fer la millor cursa del món i la més exigent”. Així de contundent s’ha mostrat el director general de Spartan Espanya, Ángel Sanz, durant l’acte de presentació, celebrat aquest dimecres al Comú d’Encamp, de la 1a ‘Spartan Race’ d’Encamp, que tindrà lloc del 30 al 31 de juliol a la zona de Grau Roig i que preveu arribar als 2.000 participants. La prova d’Encamp, que es convertirà en l”Spartan Race’ celebrada a més altitud de tot Europa, comptarà amb tres modalitats diferents integrades dins la mateixa prova amb recorreguts de 5 quilòmetres (‘Sprint’), 13 quilòmetres (‘Super’) i 21 quilòmetres (‘Beast’).

En relació a les diferents modalitats, Sanz ha recalcat que “és molt difícil trobar una ‘Spartan Race’ que ofereixi les tres modalitats alhora” i en aquest sentit ha explicat que en l’àmbit espanyol només s’ha fet a Barcelona i, per tant, “creiem que el fet d’oferir les tres modalitats durant un mateix cap de setmana serà un gran reclam, ja que molts corredors volen fer la cursa de 21 quilòmetres i sovint és difícil de trobar”. Pel que fa al pressupost, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha precisat que l’organització de la cursa, que se celebrarà per primer cop a Andorra i es preveu que es repeteixi durant els tres anys posteriors, tindrà un cost de 210.000 euros, dels quals 60.000 els aportarà el Comú, 50.000 el Govern, i els 100.000 restants “ens haurem de moure per aconseguir-los a través de patrocinadors privats i col·laboradors”. Quant al retorn per a la parròquia, tant Torres com Sanz han coincidit que a banda dels 2.000 participants previstos, “calculem que cada corredor arriba amb 2 o 3 acompanyants”.

La 1a ‘Spartan Race’ que se celebrarà a Andorra, concretament a la zona de Grau Roig d’Encamp, té l’objectiu d’esdevenir “la millor cursa del món i la més exigent”, segons ha recalcat el director general de Spartan Espanya, Àngel Sanz, durant l’acte de presentació celebrat aquest dimecres al Comú de la parròquia. Aquesta exigent competició, que combina cursa i obstacles, se celebrarà els dies 30 i 31 de juliol amb uns 2.000 participants previstos i comptarà amb tres modalitats diferents integrades dins la mateixa prova amb recorreguts de 5 quilòmetres (‘Sprint’), 13 quilòmetres (‘Super’) i 21 quilòmetres (‘Beast’). Tot i que la xifra inicial prevista és de 2.000 participants, Sanz ha destacat que aquest nombre només és una estimació, ja que tal com ha indicat, “a la Spartan celebrada a Barcelona la previsió era la mateixa i finalment hi van participar 4.700 corredors”.

En aquest sentit, Sanz ha comentat que el període d’inscripcions ja està obert “i de moment van a molt bon ritme”. Quant a les diferents modalitats, el director de Spartan Espanya ha recalcat que en l’àmbit espanyol “només a l’Spartan celebrada a Barcelona es van oferir les tres modalitats” i en aquest sentit ha assegurat que el fet d’oferir la possibilitat de fer les tres modalitats en un mateix cap de setmana “serà un gran reclam, ja que és força difícil trobar una Spartan que reuneixi les tres categories dins la mateixa prova i molts corredors busquen aquest escenari”. Quant al calendari, durant la jornada del dissabte se celebrarà la prova de 21 quilòmetres amb sortides cada 15 minuts, mentre que a partir del migdia del dissabte o primera hora del diumenge es donarà inici a les modalitats de 13 i 5 quilòmetres. Pel que fa a la participació, Sanz ha comentat que s’espera molt públic francès, però també espanyol i, a més, ha precisat que cada cop està augmentant més l’interès en altres països com ara Regne Unit, Alemanya o els Països Baixos.

Independentment de la motivació de cada corredor, Sanz ha insistit que “és important que ningú s’enganyi, ja que l’objectiu és organitzar una prova molt dura en què s’haurà de treballar la velocitat, la resistència, l’habilitat i la força” i, per tant, “jugarem amb les dificultats que presenta el terreny, així com amb la part mental dels participants”. D’aquesta manera, Sanz ha assegurat que la zona de Grau Roig “presenta unes característiques de terreny, altitud i inclinació ideals per crear la millor cursa del món” i ha afegit que s’està esperant que es fongui la neu per començar a veure en quins punts es poden integrar els obstacles amb la natura. “La gent que fa curses pateix, perquè no estan acostumats als obstacles i els que fan obstacles també, perquè no estan adaptats a les curses”, ha admès.

Per la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Enric Torres, ha recalcat que durant els últims anys “la parròquia ha fet una aposta decidida pel turisme esportiu” i en aquest sentit ha assegurat que “després de celebrar la Purito l’any passat, ens faltava una prova de renom europeu i internacional com aquesta”. Pel que fa al pressupost, Torres ha indicat que l’organització de la cursa té un cost de 210.000 euros, dels quals 60.000 els aportarà el Comú, 50.000 el Govern, i els 100.000 restants “ens haurem de moure per aconseguir-los a través de patrocinadors privats i col·laboradors”. D’altra banda, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Butzaku, ha recalcat que amb aquest esdeveniment “es compta amb una novetat important que és tendència en bona part d’Europa” i a més ha celebrat que “estem parlant d’una iniciativa que preveu consolidar-se en el futur”.

Els preus de les inscripcions, que varien en funció de la modalitat, actualment són de 49 euros en el cas de la prova ‘Sprint’, 59 euros en la modalitat ‘Super’ i 89 euros en la categoria ‘Beast’, tot i que a mesura que s’apropi la data de la celebració els preus aniran augmentant fins als 60, 90 i 120 euros respectivament. En relació a les tarifes, Sanz ha recalcat que “estan dins les mitjanes d’aquest tipus de competicions” i a més ha assegurat que l”Spartan Race’ “és garantia de qualitat i seguretat”.

(Text: ANA)

1 comentari

  1. Enric torres?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES