Un total de 3.671 espectadors han passat pels cinc espectacles de la 19a edició de la Temporada de música i dansa de la capital, el que suposa un 18,5% més que l’any passat. Una resposta que tant el director general de MoraBanc, Carles Sasplugas, com el director artístic de la temporada, Josep Maria Escribano, han atribuït al ‘canvi de rumb’ que s’ha iniciat enguany amb una oferta d’actuacions més variada i una tendència a ‘espectacles més populars’ per adaptar-se a les preferències dels diferents públics. Així ho demostra també la valoració dels assistents que se situa en un 4,36 de mitjana sobre una puntuació de cinc. Alguns dels aspectes a millorar, com ha apuntat Saspulgas, són la promoció dels abonaments que suposen tan sols l’1,8% de l’aforament i la captació del públic rus.

La 19a Temporada de música i dansa de la capital ha acabat amb 3.346 entrades venudes i 65 abonaments per als cinc espectacles; davant de les 2.962 entrades i 27 abonaments de la temporada 2011-2012. Tot i que l’assistència total ha augmentat un 18,5%, el nombre d’abonaments tan sols suposa l’1,8% de l’aforament, una dada que ha sorprès el director general de MoraBanc, Carles Sasplugas, i que ha reconegut que potser cal promocionar millor.

Amb tot la valoració de l’organització i dels espectadors és molt positiva, el que dóna confiança en el canvi de rumb iniciat per oferir espectacles més variats i adaptats a tots els públics.

L’espectacle que va aplegar més assistents va ser l’actuació de l’Orquestra Simfònica de Berlín, seguida de l’Orquestra Pink Martini, que gràcies a aquest aforament van aportar la major part dels ingressos dels espectacles.

Les despeses van arribar a 317.165 euros, un 44% més que l’any passat, principalment com a conseqüència de l’increment del catxet dels artistes. Malgrat aquest aspecte, el director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano, ha assegurat que la intenció és seguir apostant per la qualitat i també ‘compta l’atrevit que ets amb la programació’, ha dit.

Pel que fa al grau de satisfacció del públic, també l’Orquestra Simfònica de Berlín és la millor valorada, tot i que la resta d’espectacles obtenen puntuacions sempre superiors al 4 sobre 5. I és que segons ha explicat Sasplugas, el públic valora satisfactòriament els horaris i l’oferta i tan sols troben a faltar musicals.

Aquest tipus d’obres, però, difícilment es podran veure a l’escenari del Centre de Congressos, com ha admès el director artístic de la Temporada per les característiques tècniques de l’emplaçament. ‘Seria una temeritat’, ha dit Escribano, encara que no ha descartat que es pugui representar un musical de format més petit.

Kevin Costner havia de venir a Andorra

Una de les curiositats de la roda de premsa de balanç de la Temporada és que Escribano ha informat que s’havia tancat una actuació de l’actor Kevin Costner, en el marc d’una gira europea que finalment es va suspendre. Finalment, Jane Monheit va ser l’encarregada de substituir Costner i el resultat, segons el director artístic, és ‘musicalment més espectacular que Kevin Costner’.

Finalment, tant el director general de MoraBanc, Carles Sasplugas, com el cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, han manifestat la seva intenció de renovar el conveni entre ambdues entitats en les mateixes condicions que fins ara.

1 comentari

  1. Moooolt interessant, l’aportació de Minguillón!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada