La 19 Temporada de Música i Dansa es programarà pensant en el públic rus

La consellera de Cultura i Participació Ciutadana d’Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, ha explicat, en l’acte de presentació de balanç de la 18a Temporada de Música i Dansa de la parròquia, que la temporada vinent es programarà pensant en el públic rus i responent d’aquesta manera a la demanda que han fet des d’Andorra Turisme, el Govern, els dominis esquiables i les associacions de comerciants del país per satisfer els gustos d’aquest turisme que ha desembarcat amb força al Principat. La 19a temporada s’iniciaria el gener i es podria allargar fins l’abril, agafant així tota la temporada d’esquí, perquè és quan la majoria de russos venen a Andorra. Malgrat tot, s’ha volgut deixar clar que no serà una programació ‘exclusiva’ per aquest públic sinó que es prepararan espectacles perquè els puguin atraure, com portar flamenc, i és que tenen una gran sensibilitat per la cultura espanyola, segons ha dit el director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano. De moment, la 18a edició de la temporada, patrocinada per MoraBanc i organitzada conjuntament amb el Comú d’Andorra la Vella, s’ha tancat amb un resultat positiu i ‘assolint amb escreix’ els objectius marcats, segons ha indicat Rabadà.

La sala d’actes de la Seu Social de MoraBanc ha acollit aquest dimarts a la tarda la roda de premsa de balanç de la 18a Temprada de Música i Dansa d’Andorra la Vella. En el marc de l’acte, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana de la parròquia, ha anunciat que de cara la temporada vinent es farà una programació pensada en el públic rus, responent d’aquesta manera a la demanda que es va fer des d’Andorra Turisme, el Govern i les associacions de comerciants i pistes d’esquí per tal de satisfer les necessitats d’aquest tipus de públic que cada cop és més nombrós Principat.

Així doncs, es començarà la 19a temporada el gener i s’allargarà fins a l’abril, fent-la coincidir amb l’època d’esquí, moment en què més russos visiten el país. A més, Rabadà ha destacat que es faran un parell d’espectacles adreçats a aquest públic preferent, i ha indicat que serà ‘un tipus de ballet espanyol de primera línia i un altre de tipus musical’. Però, la directora de Màrqueting i Comunicació Externa i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre, ha volgut destacar que la programació de la propera temporada no serà ‘exclusivament’ pels russos sinó que el fet és que ells també puguin beneficiar-se de l’oferta cultural del país.

Per la seva banda, el director artístic de la Temporada de Música i Dansa, Josep Maria Escribano, ha subratllat que desconeixen la resposta que poden tenir del públic rus, no obstant, ha dit que ‘si es tracta d’un segment que dóna joc al Principat cal estar-hi atents i ser sensibles a programar espectacles per a ells’. I és que segons ha indicat Escribano, el turista rus és un dels que demana activitats culturals durant la seves estades als països on va de vacances.

Amb tot però, la 18a temporada ha clausurat amb un balanç mot positiu. Segons Meritxell Rabadà ‘ha estat un èxit i els objectiu que ens hem marcat s’han assolit amb escreix’, ha reconegut. Així, els espectacles de més èxit han estat els Nens Cantors de Viena, on hi van assistir 694 persones (76%), a continuació les Estrelles del Ballet de l’Opera de París amb 654 espectadors (72%), la Gran Gala d’Opereta amb 645 assistents (71%) i les obres que menys públic han acollit han estat l’actuació de Sarah Chang Andrew von Oeyen amb 572 persones (63%) i els solistes del Covent Garden amb 532 espectadors (58%). Així doncs, en total l’aforament de l’edició d’enguany ha estat de 3.097 persones, un 14% de les quals són abonades de tota la temporada.

D’altra banda, els cinc espectacles programats han tingut una recaptació força equilibrada, excepte els solistes de Covent Garden, ja que ha estat on hi ha assistit menys gent. A més, internet ha estat la plataforma més utilitzada a l’hora de comprar les entrades amb un 48%, seguit de l’Oficina Nacional de Turisme amb un 22% o la Llacuna amb un 16%. En relació a les despeses, cal destacar que es concentren majoritàriament en el caixets als artistes, amb un 52%. Però, també té un pes significatiu el cost de la comunicació que es fa per a promocionar la temporada i que representa el 15% del total. I l’espectacle més car ha estat el dels Nens Cantors de Viena, amb un 26%, encara que no se n’ha especificat el preu exacte.

Amb tot, cal destacar que el grau de satisfacció del públic que ha assistit a la 18a Temporada de Música i Dansa ha estat elevat, ja que l’han puntuat entre un 4,6 i un 4,8 sobre 5. Una de les coses que troben a faltar però, són els musicals. En aquest sentit el director artístic ha lamentat la demanda dient que es requereixen unes instal·lacions massa grans i amb un cost massa elevat per fer aquest tipus d’obres i que al Principat no hi són.

2 comentaris

  1. Es deixen enlluernar pel turisme rus. Això és que no tenen més vies per omplir les butaques que regalar les entrades o convidar els russos. Patètic! Per a això serveixen tants professionals, per arribar a aquesta conclusió? Ja fa temps que aquesta Temporada va a la deriva, ara ja s’enfonsarà definitivament.

  2. Em sembla un despropòsit aquest titular i per si no n’hi a prou afegeix…La propera temporada no serà exclusivament pels russos, només faltaria!!! I si tenen gran sensibilitat per la cultura espanyola” flamenc” que vagin a espanya.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES