La 17a Maxiavalanche Europe Cup finalitza amb el lideratge de Youn Deniaud i Estelle Charles

Youn Deniaud arribava com a capdavanter en les apostes a l’edició d’inauguració de la Maxiavalanche Europe Cup 2018 que, aquest cap de setmana, ha tingut lloc en les millors condicions a Vallnord Bike Park La Massana i ha complert les expectatives. El corredor de 22 anys ha començat amb força la sèrie de la prova de descens en massa internacional que, estrenada a Andorra, finalitzarà al setembre a Ax 3 Domaines (França) després de passar per Cervinia (Itàlia). Deniaud, guanyador de l’edició Maxiavlanache 2017, s’ha imposat al seu principal rival amb tranquil·litat, amb 18 segons de diferència en la segona mànega i respecte de Kevin Miquel, que ha fet segon. Tancat per Clément Charles, el podi ha estat completament ocupat per francesos i no ha donat sorpreses respecte de les proves classificatòries i la primera mànega. L’andorrà Guillem Casal també ha aconseguit una molt merescuda 19a plaça en aquesta classificació, després de remuntar 8 llocs respecte del primer descens i formant part dels 100 millors atletes.

En la categoria femenina, després de la lluita entre dues corredores que coneixen el descens de 1.500 metres de desnivell negatiu a la perfecció, l’or ha estat finalment per a Estelle Charles. La guanyadora del 2017 comença la temporada, de nou, com a líder. Nastasia Gimenez, que en múltiples ocasions ha pujat al podi a Vallnord, finalment ha estat segona després que en la primera mànega no aconseguís més que el 4t lloc. La catalana Sandrà Jordà ha trencat el lideratge absolut de França amb una merescuda 3a posició que ha mantingut les dues mànegues de la prova.

La modalitat de les e-bikes, que en la tercera edició després de la seva inclusió a la Maxiavalanche segueix creixent en adeptes, s’ha vist encapçalada pel francès Pierre Escriva, que ha estat el més veloç en completar la baixada del Pic del Cubil (2.364m) fins al centre de la parròquia de La Massana en 18:59. Ha arribat seguit per Yann Girard i el francès Jonathan Bertetto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.