La 15a Càtedra de Pensament Cristià debatrà sobre la necessitat del diàleg entre religions

La 15a edició de la Càtedra de Pensament Cristià que organitza cada any el Bisbat d’Urgell, tindrà lloc el pròxim dissabte 30 de juny a Sant Julià de Lòria i sota el títol ‘La saviesa d’escoltar-se. El diàleg entre cosmovisions’, se centrarà en el diàleg entre religions i la necessitat de fomentar la convivència entre les diferents creences davant el creixement de la diversitat religiosa, cultural i ètnica en les societats actuals. Entre els diferents ponents que hi prendran part, destaca el degà de la facultat d’Educació Social Pere Tarrés (URL), Joan-Andreu Rocha, que durant la seva carrera s’ha dedicat a estudiar el fet religiós a través del cinema. 

També hi intervindrà el professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Jaume Flaquer, que reflexionarà sobre el diàleg cristiano-musulmà, mentre que el director del seminari, Francesc Torralba, abordarà la importància del diàleg amb els no creients. 

La nova edició de la càtedra s’ha anunciat aquest divendres al vespre durant la presentació del llibre que recull les ponències del seminari de l’any passat, dedicat a ‘L’humanisme europeu. Les nostres arrels’, que ha anat a càrrec de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep Joan-Enric Vives, i de l’exministre d’Afers Exteriors Xavier Espot i Miró. 

El llibre conté les reflexions que va fer el professor de literatura a la Universitat de Beira Interior (Portugal) Gabriel Magalhães, el canonge de la catedral de Palma de Mallorca i professor de filosofia Gabriel Amengual, i el director de la càtedra i professor de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba. Durant la jornada de l’any passat es va reflexionar sobre els elements que conformen la identitat europea, la seva relació amb el cristianisme i els seus valors, la dignitat de la persona com a essència de l’humanisme i els corrents de pensament que qüestionen els fonaments de l’humanisme cristià.

TOTES LES NOTÍCIES