La  temporada 2017-2018 del Palau de la Música Catalana s’ha presentat aquest divendres, en el marc de la qual la Fundació ONCA durà a terme la 14a edició del cicle ONCA al Palau. Segons informa la Fundació ONCA, el cicle constarà de quatre concerts que tindran lloc a la sala Petit Palau. El primer es durà a terme el dijous 18 de gener del 2018 i es titula ‘Integral Simfonies Mendelsshon II’, amb la direcció de Gerard Claret. En el segon concert, que es farà el dijous 22 de febrer, la formació andorrana comptarà amb el solista de clarinet i director convidat Joan Enric Lluna. El dijous 22 de març està prevista la tercera cita del cicle, que serà en format ONCA Bàsic, amb el programa ‘Cordes a l’aire’. El cicle es tancarà el dijous 12 d’abril amb l’ONCA i Abel Tomàs, que per segon any consecutiu serà el concertino director convidat.

El Palau de la Música Catalana ha presentat aquest divendres la temporada 2017-2018, en el marc de la qual la Fundació ONCA durà a terme la 14a edició del cicle ONCA al Palau. Tindrà lloc a la sala Petit Palau i constarà de quatre concerts, de caràcter ben diferenciat. El primer, titulat ‘Integral Simfonies Mendelsshon II’, el dirigirà Gerard Claret i es durà a terme el dijous 18 de gener del 2018. Aquest programa s’ha iniciat el 2017 amb les simfonies núm. 1, 3, 5 i 9, i té com a objectiu continuar oferint, en diverses edicions del cicle, la integral de les simfonies per a corda de l’autor, obres del repertori de cambra per excel·lència. En aquesta ocasió se n’oferiran entre tres i quatre de noves.

En el segon concert, que es farà el dijous 22 de febrer, la formació andorrana comptarà amb el solista de clarinet i director convidat Joan Enric Lluna, en un concert anomenat ONCA i Joan Enric Lluna. Conjuntament, interpretaran les ‘Variacions sobre un tema de Danzi’ de Spohr, la ‘Serenata’ de Bruch i les dos obres de Guinovart ‘Fantasía sobre Goyescas’ i ‘Serenata Amadeus’. Aquesta darrera obra ha estat un encàrrec del Palau de la Música Catalana, per commemorar la residència musical el 2018 del compositor català Albert Guinovart.

La tercera cita del cicle, que serà el dijous 22 de març, serà en format ONCA Bàsic, amb el programa ‘Cordes a l’aire’, que es va estrenar al cicle bàsic del 2015 i que es va presentar al Concert Jardins de Casa de la Vall el 2016. L’actuació serà a càrrec d’Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i un quartet de corda de l’ONCA format per Pere Bardagí i Sergi Claret (violins), Joan Fèlix (viola) i Sylvie Reverdy (violoncel). Des de versions d’estils molts diversos fins a les cançons pròpies, les cordes acompanyen l’univers intimista de les solistes, que se situa entre la cançó melòdica, el bolero i el pop.

El cicle clourà amb l’ONCA i Abel Tomàs, que per segon any consecutiu serà el concertino director convidat per estrenar, en aquesta ocasió, ‘Les set últimes paraules de Jesucrist a la Creu’ de Haydn. L’actuació serà el dijous 12 d’abril.

El cicle ONCA al Palau és una de les ofertes musicals significatives del Palau de la Música Catalana, caracteritzada per la riquesa, la pluralitat i l’eclecticisme, i que té una acollida excel·lent. El cicle remarca la importància d’incidir en aspectes com acostar la cultura andorrana al territori català, trobar un espai de presentació artística estable de l’ONCA a la capital catalana, afavorir la interrelació de l’orquestra amb una de les institucions musicals més importants de Catalunya, i aconseguir una programació que englobi diversos estils musicals dins la formació de cambra.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada