bicicletadaLa 12a festa de la bicicletada s’ha celebrat aquest dissabte al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i han participat al voltant de 300 persones que s’han volgut sumar a aquesta iniciativa en favor de la mobilitat sostenible. La bicicletada ha estat el primer acte de la Jornada de la mobilitat elèctrica organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, que es du a terme al llarg de tot el dia també a Escaldes-Engordany.

Aquestes accions s’emmarquen en els actes de la Setmana de la mobilitat sostenible, i se sumen al conveni de col·laboració signat dijous entre el Govern, els comuns, FEDA, les distribuïdores elèctriques, l’Automòbil Club d’Andorra i l’Associació Importadors de Vehicles d’Andorra per a la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha donat el tret de sortida a la bicicletada i hi ha participat pedalant les tres voltes a la parròquia. Calvó ha assenyalat que es tracta d’un acte festiu i de caire familiar que vol recordar les possibilitats de mobilitat sostenible del país, i conscienciar la població.

En l’àmbit de la mobilitat sostenible, la ministra també s’ha referit a les bicicletes elèctriques, i ha explicat que després de l’acceptació que va tenir el projecte de Pedaland, es vol tornar a engegar però de manera integrada amb el transport públic. El projecte es treballa de manera transversal entre el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, el d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i el de Turisme i Comerç, però sobretot en col·laboració amb els comuns.

El nou model de transport públic en el que s’està treballant inclourà les bicicletes elèctriques. La intenció és que el servei de bicicletes i el d’autobusos siguin totalment complementaris, de manera que prop de les parades d’autobús hi hagi les bicicletes perquè les persones que arribin a les parròquies centrals en transport públic puguin moure’s en bicicleta per als desplaçaments més curts.

El calendari amb què es treballa és el de fer la concessió a principis del 2016 i que cap a la tardor ja torni a estar en marxa el servei de bicicleta elèctrica al Principat.

La ministra ha assenyalat, a més, que s’estudia poder oferir una tarifació única per donar més comoditat als usuaris.

1 comentari

  1. Nosaltres van anar i va estar molt be i a sobre va fer un dia molt bo.
    Felicitats

Comments are closed.