El pròxim 1 de febrer s’obre un nou termini per a participar en el Programa de Voluntariat Europeu adreçat als joves. Tots aquells joves alturgellencs que estiguin interessats en prendre part en un projecte de voluntariat europeu cal que s’atansin a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell on seran informats de com prendre part en aquest programa per fer de voluntari en algun país de la Unió Europea.

Davant aquesta proposta per fe de voluntari en una entitat d’algun país europeu, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha manifestat que “esdevé una sortida més per als joves, en uns moments que a nivell laboral no és fàcil i que una vegada acabada la seva formació poden tenir l’opció de conèixer d’altres països i alhora poder adquirir nous coneixements”.

Recordem que el Servei de Voluntariat Europeu forma part del programa Joventut en Acció que ofereix la possibilitat a joves entre 18 i 30 anys poder realitzar un projecte entre dos mesos i un any en país europeu, amb les despeses bàsiques cobertes, així com un petit pressupost per a manutenció del jove o la jove en qüestió.

El fer de voluntari europeu està reconec amb un certificat Youthpass que acredita al jove les competències que ha adquirit en aquest programa.

Cal remarcar també que l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ja ha enviat a tres joves urgellencs a Alemanya i a Àustria, on concretament un està realitzat en l’actualitat el seu voluntariat en una escola de Salzburg.

De cara al pròxim mes de febrer també està previst un altre jove d ela Seu d’Urgell que participarà com a voluntari en un projecte a la ciutat Calw, a Alemanya. Aquest jove realitzarà la seva tasca de voluntariat en una entitat que treballa amb persones ‘sense sostre’.

A més a més, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell acollirà a partir del pròxim mes de març tres nous joves voluntaris que donaran continuïtat al projecte que actualment estan desenvolupant les joves Samyra, Sara i Diana durant sis mesos més. Els tres nous joves europeus procedeixen de Polònia, Rússia i Itàlia. Al respecte, la regidora Meritxell Planes ha volgut afegir que “és bo que joves vinguts d’altres països de la Unió Europea aportin la seva cultura i coneguin la nostra amb l’objectiu de poder-se relacionar amb joves de la Seu i comarca”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada