Killian Jornet guanya una Font Blanca marcada per la climatologia adversa

La Individual de la Font Blanca 2016 (FB’16), prova inicial de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya i vàlida per a la Copa d’Andorra de l’especialitat, ha coronat com a grans vencedors, en categoria Sènior, a Killian Jornet (homes) i Emelie Forsberg (dones). Així doncs l’esquiador català repeteix triomf a Arcalís.

A destacar, la meritòria participació de l’equip d’Andorra que ha aconseguit situar a Inka Belles en el podi de la categoria sènior espoir femenina.

Aquesta primera jornada de la FB’16 ha tingut un inici molt problemàtic que els organitzadors (Federació Andorrana de Muntanyisme-FAM) han hagut de superar a força d’un excel·lent poder de reacció davant l’adversitat. Durant el dia anterior a l’inici de la competició la climatologia va donar un gir de 360º, la neu i el vent van obligar als membres de la FAM a muntar un traçat nou en un temps record.

Al final de la prova, les felicitacions dels participants i, en general, de tots els presents han estat unànimes per a l’esforç realitzat pels organitzadors.

ISMF WORLD CUP Sènior homes.

La prova més esperada pels afeccionats ha tingut un inici sorprenent, el principal favorit semblava tenir problemes per seguir el ritme de l’italià Michele Boscacci.

A mesura que la prova avançava la situació ha tornat a l’esquema esperat. Kilian Jornet s’ha anat apropant a Boscacci i Jacquemoud fins que, a l’arribada a la meta, Jornet s’ha adjudicat la prova amb clar avantatge sobre l’esquiador italià. L’especialista francès, que aquesta temporada torna al ISMF world cup, també s’ha vist sorprès pel suís Werner Marti.
Jornet ha completat el recorregut en 1h23’48”415. Boscacci ha creuat la línia d’arribada a 10”835 del capdavanter, mentre que Marti ho ha fet a 1’02”242.

Abans de pujar al podi de final de cursa Kilian Jornet comentava la seva participació a la Font Blanca 2016: “A la primera volta he tingut un problema amb les ceres i els esquís no lliscaven com volia. Després la situació ha canviat. Crec que estic en bona forma en aquest inici de temporada”. Per el que fa al canvi de recorregut, Jornet ha tingut unes paraules per als organitzadors: “Sense dubte no tenen sort. Durant els dies anteriors el temps és excel·lent i quan arriba el dia de la veritat la cosa es complica”.

ISMF WORLD CUP Sènior femení

En aquesta categoria la sorpresa s’ha consumat. S’esperava que la francesa Laettita Roux seguís amb el domini que va evidenciar el passat any. En aquest cas ha estat l’esquiadora sueca Emelie Forsberg la que ha imposat el seu ritme a la resta de participants.
En la línia de meta, Forsberg (1h43’15”085) ha superat a les espanyoles Claudia Galícia (a 19”995) i Laura Orgue a (57”796).

Forsberg estava molt satisfeta del triomf aconseguit, aquestes eren les seves paraules: “M’ha agradat molt la carrera. Ha estat molt ràpida i el nivell de les rivals és molt alt. Ha estat un triomf molt treballat”.

Els vencedors de la categoria Sènior Espoir han estat Anton Palzer (GER), mentre que entre les noies ha guanyat Alba de Silvestro (ITA) amb l’esquiadora andorrana Inka Belles en el podi final.

La categoria junior ha estat dominada per Samuel Equy (FRA) i Giulia Compagnoni (ITA).

Per a demà (dia 17) segona prova de la Copa del Món d’Esqui de Muntanya a Vallnord. Aquesta vegada els especialistes de Vertical tindran la seva oportunitat de lluitar amb opcions per al triomf. La climatologia? Tot fa pensar que serà més favorable.

Text i foto. Fotoesport