Kilian Jornet lidera les Golden Trail Series amb la victòria a la Pikes Peak Marathon

Kilian Jornet s’ha situat com a líder de les Golden Trail Series de curses de muntanya, després que aquest diumenge passat ha guanyat per segona vegada la Pikes Peak Marathon, a Colorado (EUA).

La seva anterior victòria en aquesta prova va ser l’any 2012, però aquesta vegada Jornet ha millorat amb escreix aquella edició i l’ha completat amb un temps 3h27min28s, tretze minuts per sota del que va fer ara fa set anys i 12 minuts per davant del segon i el tercer classificat d’enguany, que han estat respectivament Sage Canaday i Marc Lauenstein.

La de l’atleta cerdà és la millor marca dels darrers 20 anys a la Pikes Peak. Tanmateix, el rècord de la prova segueix en mans del nord-americà Matt Carpenter, que el 1993 va signar un temps de 3.16:39, si bé alguns experts consideren aquest crono “impossible” en els paràmetres actuals, tenint en compte que és una prova de 42,8 km amb 2.382 metres de desnivell positiu.

Enguany, tot coincidint amb el fet que ha estrenat paternitat, Kilian Jornet ha reduït el seu calendari d’estiu a només quatre curses, però se segueix mostrant en plena forma perquè fins ara ha guanyat amb solvència les tres prestigioses proves que ha disputat: la Zegama-Aizkorri (País Basc), la Sierre Zinal (Suïssa) i ara la Pikes Peak Marathon. Això li permet liderar les Golden Trail Series amb 300 punts. La penúltima prova d’aquest circuit serà la Ring of Steall (el 21 de setembre a Escòcia) i la final serà l’Annapurna Trail Marathon, el 26 d’octubre al Nepal.