Kilian Jornet continua sumant rècords al seu palmarès

kilian-jornet

Kilian Jornet s’ha proclamat vencedor de la cursa de fons Hardrock 100 en la primera vegada que ha aconseguit participar-hi. La prova de 100 milles (160 quilòmetres), que transcorre per la serralada de San Juan, a l’estat de Colorado, és una de les més emblemàtiques que es fan als Estats Units i també una de les més exigents del món.

L’atleta català havia intentat aconseguir un dorsal els dos anys anteriors, però no va tenir sort. Finalment, en l’edició que ho ha aconseguit, no només ha guanyat la cursa, sinó que ho ha fet amb un temps rècord. El crono de 22:41:35 ha millorat en 42 minuts l’anterior marca del nord-americà Kyle Skaggs.

Jornet és el tercer europeu que guanya la Hardrock 100 després de Sebastien Chaigneau i Julien Chorer. Es tracta d’una nova fita després que tot just fa uns dies va proclamar-se bicampió del món d’skyrunning.

La Hardrock és una prova amb un desnivell acumulat de 20.722 metres i unes condicions molt dures per als atletes, tant per l’altitud (el punt més alt del recorregut, Handies Peak, és a 4.218 metres) com per la seva tecnicitat i les seves condicions climàtiques, sovint amb neu.

Aquesta era la primera cursa de més de 100 quilòmetres que afrontava el corredor de Salomon aquesta temporada, cosa que li suposava un plus de motivació. A l’arribada, en comptes de creuar la línia de meta, els corredors han estat convidats a “besar el Hardrock”, una roca amb el logo de la prova gravat, que representa la tradició minera de la zona on es disputa.

(Foto: @iRunFar)