Foto: Albert Jorquera/Skyrunner World Series

Després de guanyar per sisena vegada la Sierre Zinal ara fa dues setmanes, ahir Kilian Jornet va guanyar per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima (Val Masino, Itàlia) amb un temps de 6h09’19”. A més a més, va arrabassar la millor marca de la prova al nepalès Bhim Gurung, que el 2016 la va deixar en 6h10’44 ”. Amb les victòries obtingudes aquest estiu, l’atleta cerdà arriba en plena forma i amb totes les opcions a la gran cita anual de les curses de resistència: la Ultra Trail del Mont-Blanc (170 km), la sortida de la qual serà aquest divendres al matí a Chamonix, als Alps francesos.

El Kima, de 52km i 4.200m de desnivell positiu, és una de les més tècniques i complicades del planeta, coneguda per les seves morrenes, glaceres, crestes afilades i exposades, senders costeruts, terreny pedregós, vessants amb neu i diversos punts clau equipats amb cordes fixes. Després de donar-se el tret de sortida una hora i mitja més tard a causa de les condicions meteorològiques, a Jornet l’esperaven 15 quilòmetres de pujada fàcil per camins ben traçats fins a arribar a Bocchetta Roma (2.894m), on començava la festa amb els primers senders rocosos . Des d’allà li quedaven per davant 7 passos per sobre dels 2.500 m d’altitud equipats amb cordes i cadenes, el terreny skyrunning del que més gaudeix Jornet. “És una carrera que m’agrada molt per la seva distància i tecnicitat”, afirmava l’atleta.

Diversos corredors de renom acompanyaven l’atleta pirinenc a la línia de sortida. Un d’ells era Alexis Sévennec, amb qui durant tot el recorregut va compartir una bonica batalla alternant la primera posició fins a arribar al quilòmetre 37, al Passo Barbacane, on el català va aconseguir distanciar-se del francès per aconseguir el pòquer de victòries. A més a més, el tercer lloc també va ser per a un català: Pere Aurell, amb 6h 20 min 50s.

En aquest final d’estiu Jornet està “intentant provar diferents distàncies en superfícies diferents per veure que tot funciona bé després de la lesió”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada