Kilian Jornet acaba la temporada de curses amb un podi a la general de les Golden Trail Series

Kilian Jornet ha finalitzat aquest cap de setmana passat la temporada 2018 de curses de muntanya amb un tercer lloc al podi final de les Golden Trail Series.

El corredor cerdà arribava a l’última prova, l’Otter African Trail, amb opcions de conquerir el títol i, de fet, en tenia prou amb un 12è lloc per aconseguir-ho. Però no va poder finalitzar la cursa sud-africana per unes molèsties que arrossegava de la setmana anterior, quan es va proclamar per setena vegada campió de les Skyrunner World Series, la Copa del Món de l’especialitat. Enguany Jornet també s’ha proclamat campió al Mundial de curses de muntanya.

Pel que fa a les Golden Trail, prèviament Jornet ja havia guanyat tres de les proves puntuables: la Marató del Mont-Blanc, als Alps francesos; la Sierre Zinal, a Suïssa, i la Ring of Steall, a Escòcia. Per això, tot i abandonar a l’Otter Africa, els punts sumats li han permès fer podi al rànquing final. Després d’abandonar, assegurava que “des del principi” havia vist que “tenia problemes al maluc”. Tanmateix, l’atleta pirinenc establert a Noruega ha assegurat que va gaudir molt de la cursa “per l’ambient, pel lloc i veient córrer als companys”, i hi afegia que el tercer lloc el deixa “molt satisfet” pels bons resultats anteriors.

El guanyador va ser Bartlomiej Prezwojewski amb un temps de 3h40min48s, amb el qual va establir un nou rècord de la prova. L’anterior autor del rècord, Marc Lauenstein, va arribar segon amb 3.50:22. El podi el va tancat el català Oriol Cardona, amb 3.51:59. El nou campió de les Golden Trail és el noruec Stian Angermund-Vik, que va arribar en quart lloc, i el subcampionat ha estat per a Lauenstein, seguit de Jornet.